Biltorvet slår et sving mod at blive et mediebureau

12 nov 2019 | Auto IT

Ny chef om biltorvet.dk: Visionen er at lave branchens bedste bilportal med smarte funktioner og samtidigt levere alt inden for online markedsføring – vi er allerede godt på vej med begge dele.

Tim Kongsbach er ansat som afdelingschef i Auto IT. Han får ansvaret for udvikling og markedsføring af biltorvet.dk. Tim kommer med 18 års online-erfaring, bl.a. som prisvindende projektchef i EDC og leder for digital forretningsudvikling i Danske Bank. Den 47-årige marketingsekspert er uddannet Cand. Oecon fra Aarhus Universitet og han er også med i juryen for Danish Digital Award.

På biltorvet.dk har han kastet sig over sine første to store opgaver, nemlig at få relanceret hjemmesiden og at få bragt data fra biltorvet.dk i spil, så bilforhandlere kan bruge det til deres digitale annoncering.

Data sælger flere biler
Det er første skridt mod en ny strategi, hvor biltorvet.dk i højere grad drejer over mod at blive et bureau, der både kan hjælpe forhandlere med at lave deres hjemmesider og stå for online-markedsføring.

”Den store mængde trafik på biltorvet.dk kan sættes i spil og bruges andre steder. I første omgang på Facebook. Det er enormt værdifuldt for bilforhandlerne, da man kan ramme køberne meget præcist,” fortæller Tim Kongsbach.

De gode data gør, at forhandlere kan få salgsbiler vist til netop de brugere, der er i markedet for de biler, som forhandleren har til salg. Søgehistorikken afslører dem.

”Store forhandlere, der har en markedsføringsafdeling kan få data og selv arbejde videre med det, og på den måde få en effektiv online markedsføring. Mindre forhandlere kan bruge os til at stå for det hele,” lover han.

Risiko for at blive snydt
”Har man ikke så meget viden omkring digital markedsføring, eller har svært ved at gennemskue det, er der risiko for at blive et let offer for tvivlsomme bureauer, der tager sig godt betalt for en lille og ikke særlig effektiv ydelse,” advarer Tim Kongsbach.

Der er vægt bag advarslen. Tim har stor erfaring i digital markedsføring, bl.a. fra Danske Bank, hvor han sad i en 100 mand stor kommunikations- og marketingafdeling og hos ejendomsmæglerkæden EDC.

”Her oplevede vi, at avanceret segmentering af annoncerne gav uhørt høje klikrater, som igen bidrog positivt i forhold til salg af boliger – det kan også lade sig gøre med biler,” understreger Tim Kongsbach.

Tuner portalen
En af mulighederne for markedsføring er salgsportalen biltorvet.dk, som Tim Kongsbach vil revitalisere.

”Målet er i første omgang at lave et mere brugervenligt biltorvet.dk, med et mere tidssvarende design og samtidig udvikle nøglefunktioner som søgefunktionen til at være det bedste i branchen,” siger han.

Samtidigt med dette arbejde, har han også ansvaret for den digitale markedsføring af biltorvet.dk. Det sker i et samarbejde med den digitale manager Jonas Poulin, der også er nyansat. Her gælder det om at øge kendskabet til biltorvet.dk og lave relevant digitale annoncering, så biltorvet.dk kan trække endnu mere trafik fra Facebook, Google og store hjemmesider som fx Eb.dk.

”Vi har allerede en stærk digital tilstedeværelse, men jeg er sikker på, at der med de ressourcer, der er samlet omkring udvikling og markedsføring af biltorvet.dk, er mulighed for at løfte os til næste niveau – til glæde for både forhandlere og private, der bruger biltorvet.dk,” lover Tim Kongsbach.

Se priser og læs mere om digital markedsføring med Auto IT/biltorvet.dk her.