AutoDesktop køreklar til ny afgift

26 sep 2017 | AutoDesktop

Når bilsælgerne starter AutoDesktop op for at lave prøvekørsler, skrive slutsedler, udpege biler og kunder, så er programmet allerede gearet til den nye afgift samtidigt med, at man også kan håndtere den gamle afgift. Det skete fredag formiddag.

Det betyder, at sælgerne ikke behøver at hive lommeregneren frem, da AutoDesktop automatisk laver alt regnearbejdet.

Programmet regner nemlig automatisk bilpriserne ud efter den nye afgift. Der er givetvis også kunder, som gerne vil købe biler på den gamle afgift indtil den 3. oktober, og det håndterer programmet helt automatisk. Har bilen leveringsdatoen 3. oktober eller senere, beregnes efter den nye afgift, mens biler, som har en leveringsdato før, beregnes efter den gamle afgift.

DMR foretager beregninger af registreringsafgiften på personbiler efter den gamle lov indtil den nye træder i kraft, forventeligt et par måneder efter den 3. oktober. Dette betyder, at der frem til den nye lovs vedtagelse vil være en differens mellem den afgift, kunden skal betale for bilen og den afgift, som SKAT opkræver.

Netop derfor får man nu en ekstra side til fakturagrundlaget i AutoDesktop, som viser DMRs beregning af registreringsafgiften, og hvor meget forskellen udgør.

Vigtigt at rykke hurtigt
Ændringerne vil også slå igennem på eksisterende tilbud på nye biler. Det kræver dog at tilbuddene åbnes, hvorefter genberegningen sker automatisk.

Rundt omkring i bilhusene er der glæde over, at programmet var hurtigt klar med de nye afgifter.

Terminalen i Odense C er en af de mange tusinder brugere af AutoDesktop, der nyder godt af og er glade for, at programmet nu kan hjælpe dem på vej med priser overfor kunderne.

”Det er positivt, at AutoDesktop er klar. Det er vigtigt, at vi kan rykke hurtigt, så vi kan gå i dialog med kunderne og komme hurtigt i gang med arbejdet – vi har jo ventet længe på det,” siger Jeppe Langfeldt, salgschef hos Terminalen Odense C.

Længere oppe i landet hos bilforhandleren Pedersen & Nielsen i Frederikshavn kan man også mærke, at der igen er kommet folk i butikken.

Ingen panik
”Her er ingen panik, men vi har travlt med at servicere dem, som allerede har købt bil og venter på den. De vil gerne have at vide, hvad det betyder for dem,” siger Salgschef Michael Schade. Via AutoDesktop er det let at svare kunderne, da beregningerne allerede er på plads.

”Det er rigtigt godt,” siger han.

Største ros kommer dog fra Selandia Automobiler, hvor de fredag morgen havde brugt tid på at lave deres egen simple regnemaskine, så de kunne klare sig, indtil programmet ville være klart. Men to timer senere var den første slutseddel allerede beregnet og godkendt af kunden i AutoDesktop.

”Vores manuelle regnemaskine var jo helt til grin og ikke brugt én eneste gang. Jeg vil blot sige til Biltorvet-teamet at vi er seriøst imponerede over indsatsen. Tak for at I redder vores weekend og i den grad hjælper os hurtigt i gang med nye afgifter,” lød det efterfølgende fra Kenneth Lund Salgs- og udviklingschef hos Selandia Automobiler.

Selv om programmet er klart, er det jo ikke sikkert at alle andre er det. Derfor råder Biltorvet A/S forhandlerne til at tage de nødvendige forbehold ift. evt. fejl i priser og for, at loven vedtages i den nuværende udformning.