Biltorvet kåret som Gazellevirksomhed

19 nov 2018 | Biltorvet.dk

Der er fuld fart på Biltorvet A/S, som netop er kåret til Gazellevirksomhed. Hver gang vi løser en opgave, får vi to nye, beretter direktør for Biltorvet A/S, som er glad for travlheden og nylig gazellekåring.

I år sælges der 190.000 nye og brugte biler for i alt 35 milliarder kroner gennem bilsalgsstyringsprogrammet AutoDesktop, der er udviklet af Biltorvet A/S. Firmaet er netop udnævnt som gazelle af Børsen – en titel der kræver en fordobling af omsætningen over fire år.

Jeg er glad for kåringen, og det er tilfredsstillende, at virksomheden er sund og vokser. Vi har en størrelse nu, hvor vi har netværk, indsigt og ressourcer til at flytte bjerge for bilforhandlerne. Det er koncentreret arbejde at bygge sådan en forretning op fra grunden. Vi er nået langt, men vi sætter os hele tiden nye mål, siger direktør Claus Nyboe.

Et af bjergene er produktet Samtykke.Net, der gør det let at indsamle og opbevare samtykker, som kunder afgiver til forhandlerne, så de kan sende tilbud og anden annoncering, og stadig opfylde de skærpede krav fra GDPR-lovgivningen.

Samtykke.Net er et eksempel på, at vi har et format og en position i markedet, hvor vi både kan udvikle og trænge igennem med et helt nyt produkt af strategisk karakter, siger direktøren, der samtidig gør opmærksom på, at selv de helt store virksomheder går all in hos Biltorvet ved at bruge AutoDesktop som deres salgs- og CRM-værktøj, og samtidig vælger Biltorvets hjemmesideplatform som grundlag for online aktiviteter.

Stor tillid
Biltorvet A/S er seks år efter stiftelsen, hvor mere end 400 bilforhandlere gik sammen i en aktieordning, nærmest eksploderet og er i dag meget mere end en den kendte bilportal, biltorvet.dk. I dag leverer firmaet alt fra hjemmesider til IT-salgssystemer og smarte apps til bilforhandlere og importører.

Forhandlerne har tillid til, at vi kan løfte store opgaver. Samtidig er det vigtigt at få sagt, at vi jo hele tiden holder vores fokus på at levere ydelser, som er til gavn for alle bilforretninger, og det er bestemt også blevet nemmere for os at reagere hurtigt på nye behov, forklarer direktøren.

Det er L4-beregneren et godt eksempel på. L4 er loven om, at leasing-, leje- og demobiler skal have genberegnet afgiften efter markedsværdi efter senest fire måneder.

Den var vi meget hurtige til at udvikle, så vi var klar med en løsning til bilforhandlerne, da loven trådte i kraft, husker direktøren.

Selvsikker spydspids
Vi stiller os i spidsen for digitaliseringen af den danske bilbranche, slår Claus Nyboe fast. De penge, som flyder ind i virksomheden, bliver brugt på investeringer i nye produkter og udvikling. Den specielle ejerkonstruktion gør nemlig, at der ikke er noget krav om et kæmpeoverskud, men alene fokus på udvikling til gavn for branchen.

Det er en dejlig følelse, at vi gør en forskel derude. Vi omsætter over norm, og firmaet klarer sig økonomisk selv. Der skal jo komme penge ind, så vi er sikret finansiering til det næste projekt, gør direktøren opmærksom på. Og der er rigeligt at lave.

Det er en ekspotentiel vækst. Hver gang vi har løst en opgave, dukker der to nye op. For mig er det ikke så vigtigt, at vi vokser, men det er vigtigt, at vi kan løse de digitale udfordringer, bilhusene har, siger han.

Gazellevirksomhederne fejres ved arrangementer i hele landet. Den store finale er den 5. december på Tivoli Hotel i København.


I sommers kunne virksomheden fejre tilbud nr. 1 million i AutoDesktop.


AutoDesktop – Integration er en succes

AutoDesktop fra Biltorvet A/S bruges af lige under 900 bilhuse i Danmark, og flere står lige på tærsklen.

Biltorvets styrke, eller hemmelighed om man vil, er, at afdække alle behov i et bilhus med ét og samme program, så man slipper for at taste ting ind flere gange og bevarer det fulde overblik. Med programmet holdes der styr på kunder, biler, leads og dokumenter.

Programmet har integrationer med de fleste forsikrings- og finansieringsselskaber, så bilsælgerne ikke alene kan sælge biler, men også klare finansieringer og forsikringer direkte fra programmet. Derudover snakker programmet også sammen med de mest brugte økonomisystemer, så man kun skal taste ting ind én gang.

Gratis app
Mange af funktionerne kan styres fra en app på mobilen, som gratis følger med. Med app’en kan bilsælgeren lave digitale køresedler, mens han står ved kunden til en prøvekørsel. Han kan også oprette annoncer på biler, krydse ekstraudstyr af eller overføre billeder til en bilannonce direkte fra telefonen. Det er også muligt at få push-beskeder og håndtere leads og at indsamle samtykker.

Selv om den digitale udvikling går stærkt, og der er mange aktører, som truer med at disrupte markedet med et nyt og smart produkt, satser Biltorvet på, at integrationerne og den tætte binding til branchen er nøglen til succes.

Konkurrence er altid inspirerende, men at sælge biler er ikke nogen ukompliceret affære, og det kræver et stort samarbejde med mange spillere, som fx importører og finansieringsselskaber. Her er det ikke nok at kyle et tandhjul ind med en løsning til en begrænset arbejdsopgave. Vi leverer så at sige hele gearkassen, og der kommer hele tiden flere gear, som der opstår nye behov, forklarer direktør Claus Nyboe.