Fest for accelererende bacon

10 dec 2018 | Biltorvet.dk

Biltorvet er kåret som Gazellevirksomhed og det blev fejret med statsminister Lars Løkke Rasmussen på Tivoli Hotel i København sammen med 1700 andre. Her kom det frem, at det nye bacon er IT og dygtige medarbejdere en kilde til succes.

Det største antal Gazellevirksomheder siden finanskrisen, nemlig 2099, blev fejret på Tivoli Hotel i København – 1700 gæster var mødt op, blandt dem statsministeren.

Først blev der dog budt på lidt statistik over de 2099 gazeller, hvor det bl.a. viste sig at gennemsnitsalderen på gazellevirksomheder er 12,2 år gamle, og har en mandlig direktør, som er 48 år gammel og er stifter og ejer af virksomheden. Sidstnævnte er næsten rigtigt, mens det første ikke er gældende for Biltorvet, der jo kun er seks år gammel. Statistikken viste også, at virksomheder, der digitaliserer vokser hurtigst, og de som ikke digitaliserer, fortæller, at det er pga. manglende tid (63%). Kun 27 procent siger, det er prisen, som er afgørende.

Fra venstre: Journalist Bernt Kastberg, Driftschef Claus Hallas, IT-chef Anders Pedersen, Chef for forretningsdrift, Peter Larsen, Kommunikationschef Majken Jouret, Chefkonsulent, Morten Vestergaard og Kontorchef, Anders Dencker.

 

Således oplyst fortsatte festen med Bjarne Corydon, chefred. for Børsen, der står bag Gazelle-begrebet. Et begreb, der dækker virksomheder, som mindst har fordoblet bundlinjen eller omsætningen over fire år. Han påstod, at mange (læs folketingspolitikere) nok tager fremgangen lige nu for givet, og derfor er Gazellerne en vigtig modvægt, fordi de på ingen måde tager fremgang for givet.

Ligeledes chefredaktør for Børsen, Niels Lunde og tv-journalist Tina Riising tog derefter værtsrollen og bar festen med interviews, prisoverrækkelser og paneldebatter. Bl.a. med Holger Danske Flyttefirma, hvor ejeren godt kunne mærke, at der var blevet længere mellem mandfolkene – han gav gerne ansøgere lov at tage 30 armbøjninger til jobsamtalen.

Et af de store problemer for Gazellerne er at skaffe kvalificeret arbejdskraft og at holde på de gode medarbejdere, der er ansat. Den udfordring blev løst på forskellige måder. Holger Danske har et medarbejderrum, hvor der tylles fyraftensbajere til 22.00 og tager bl.a. på fisketure sammen. Et parfumefirma, ingen lige fik fat i navnet på, har indført 25 timers arbejdsuge til fuld løn – og høster under 0,1 procent sygefravær, men til gengæld en vækst på 630 procent.

Vi kan blive enige om at blive lidt længere torsdag, og så holde fri fredag-lørdag-søndag-mandag,” sagde ejeren til salens bestyrtelse.

Festina Finance var de vildeste med en vækst på over 4000 procent og blev årets Gazelle. Deres opskrift på succes var bl.a. en meget flad medarbejderstruktur, hvor ingen i firmaet har titler, men alle er chefer og kan træffe beslutninger uden at spørge opad.

Emnerne på paneldebatterne var blandt andet rekruttering og digitalisering. Her kom det frem at unge under 30 drives af at kunne dygtiggøre sig og de skal have et formål – et tydeligt Why. Erick Thürmer, adm. direktør, Thürmer Tools mente at vide, at om fem år vil kunstig intelligens gøre, at alle systemer koder sig selv, og så er rekrutteringsproblemet løst og alle vil i stedet koncentrere sig om at skabe kunst.

Biltorvet er jo en virksomhed, som lever af digitalisering, og derfor var det ikke ny viden, at der blev talt meget om, hvor vigtigt det er at have styr på data, for at vækste. Som Brian Mikkelsen, fra Dansk Erhverv, sagde, er der er en klar sammenhæng mellem digitalisering og innovation. Stifter af Meebook ApS sagde at digitalisering og IT er Danmarks nye bacon – en vigtig eksportvare.

Statsministeren tog naturligvis æren for de rekordmange gazeller, selv om han næsten forsøgte at lade være.

Jeg er ikke Trump, så jeg vil ikke trække tal frem og sige, det er min skyld, men jeg vil omvendt heller ikke fralægge mig mit ansvar,” jokede han, hvorefter en række tal omkring, hvor godt det gik i Danmark med beskæftigelsen og det lave skattetryk væltede ned i mikrofonen.

”Uden jer, ingen mig. Hyldes dem, som hyldes skal,” sluttede han og talte her ikke til sig selv – den svada var møntet på Gazelerne heriblandt Biltorvet A/S – så tillykke med prisen til de over 400 bilforhandlere, der er med i ejerkredsen.

 

Læs mere om Gazeller og se vindere her

https://borsen.dk/nyheder/gazeller.html?query=sectionId:87

 


Biltorvet fik eksponering på skærmen i salen, da statsministeren talte. 

 

Et par gode råd fra Gazellerne hen over dagen i forhold til at vækste var:

 • Hav penge til alle regninger, men vær ikke bange for at låne til at investere
 • Skift strategi hurtigt, hvis en strategi ikke virker
 • Vær store på sociale medier – det er gratis markedsføring
 • Ejere skal smide ansvar for drift og fokusere på strategi, samt sørge for at gøre sig undværlig
 • Indsaml og hold på kundedata – data er det guld sælgeren skal bruge
 • Find væksten i stedet for at finde bundlinjen
 • Tænk 3-4 år frem
 • Find gode medarbejdere og samarbejdspartnere
 • Holde hvad man lover
 • Opdyrke niche
 • God markedsføring