Årets vigtigste weekend slog sidste år

7 jan 2019 | AutoDesktop

Trods bøvl med WLTP viser tal fra bilsalgsprogrammet AutoDesktop større salg ude hos bilforretningerne i årets første nytårskur sammenlignet med sidste år.

En sløj december blev traditionen tro afløst af en travl nytårskur ude hos forhandlerne i årets første weekend. Det viser tal fra bilsalgsprogrammet AutoDesktop. Her blev der registreret 23 procent flere underskrevne slutsedler i den første weekend af 2019 sammenlignet med samme weekend i 2018.

En del af den øgede aktivitet skyldes ganske enkelt, at flere bilhuse bruger AutoDesktop. I forhold til samme weekend sidste år, var der 26 procent flere brugere på AutoDesktop.

Markant fremgang
”Tallene viser en markant fremgang fra 2018 til 2019 på alle hylder. Flere og flere har set fordelene ved at digitalisere bilsalget. Især ser vi at brugtvognsforhandlerne er ved at komme godt med. Det giver fx færre fejl og en hurtigere arbejdsgang, og så har man overblik over hele sin forretning,” pointerer direktør Claus Nyboe fra Biltorvet A/S, der står bag programmet AutoDesktop.

Renset for nye brugere, viser tallene dog stadig, at der var ekstra travlt ved skrivebordene i bilhusene. Forretningssteder, der bruger AutoDesktop, havde i gennemsnit 5,0 procent mere aktivitet i den første weekend af 2019 sammenlignet med samme weekend i 2018. Tilbud på nye biler steg med hele 12 procent, og brugtbilstilbud 6,0 procent.

”Meget tyder på, at den fremgang, der har været, især ligger på nye biler. Forklaringen på det kan være, at interessen for at købe nye biler i år kan være skærpet af, at mange forventer, at priserne på de nye biler stiger 1. april i år, når WLTP indfases helt,” mener Claus Nyboe.

Netop WLTP volder i år særlige problemer.

”Vi havde den udfordring at WLTP-tal på mange bilmærker endnu ikke er klar, og derfor er bl.a. energimærkningen på prisskilte ikke korrekt – her udgav vi en løsning fredag, så sælgerne kunne komme omkring problemet, men det kunne give anledning til tvivlsspørgsmål, derfor var vores supportafdeling også weekendåbent,” siger han.

Alle kunne mærke det
Rundt om i bilhusene, fx hos Pedersen & Nielsen, der har syv afdelinger i hele landet, meldes om travlhed.

”Vi har haft en fantastik weekend og ser en stigende interesse for dyrere biler. Samtidig kommer der stadig flere forespørgsler på vores plugin hybrider fra Volvo og Kia. Antallet af slutsedler er det samme, men der går typisk lang tid før prøvekørslerne ender i slutsedler. Folk skal lige shoppe lidt rundt først,” oplever direktør Jesper Brix.

”Vi kan se en anden fordeling af, hvad der bliver solgt. Ford kører med et tilbud om at spare 100.000 kroner på en S-Max i anledning af deres 100-års jubilæum, og det rykker jo lidt. Volvo har fået kortere leveringstider, så der ser vi også stor fremgang. Volvo står for 40 procent af prøvekørslerne mod 17 procent sidste år.”

Hos Autohuset Vestergaard blev der også løbet stærkt. Filialchef Glen Voss beretter fra Koldingafdelingen:

”Selv om vi var på fuld bemanding, havde vi svært ved at følge med. Vi kan se på tallene, at vi solgte tre gange så meget, som på en normal weekend.” Udover at Fords S-Max trak en del, oplevede Glen Voss en anden tendes.

”Der er meget hype omkring hybrider og mange spørger ind til el-biler. Især Kia Niro, som snart kommer med lang rækkevidde på over 450 kilometer.”

Også hos brugtvognsforhandleren Lindholm Biler målte de fremgang.

”For afdelingerne Viborg og Aarhus samlet, solgte vi 15 procent bedre end samme weekend sidste år. Der var mange besøgende, så vi er godt tilfredse,” siger indehaver Henrik Bollerslev.

Globus biler, der også forhandler brugte biler, mærkede samme store interesse.

”Vi har haft en meget travl weekend. Det skal også tages i betragtning af, at købelysten i december var helt i bund, hvorfor vi hilser den store efterspørgsel velkommen. Men brugte biler har aldrig været billigere, og besparelsen vil sandsynligvis blive væsentligt større efter 1. april hvor WLTP træder i kraft, hvilket gør de fleste nye biler dyrere,” siger indehaver Henrik Thomsen.