App’en der gør det let at være bilsælger

21 nov 2017 | AutoDesktop

AutoDesktops app letter hverdagen så meget for bilsælgerne hos Terminalen Odense C, at de har svært ved at forstå, hvordan de kunne leve uden. App’en barberer alt papirarbejdet væk og sikrer gode samtaler med bilkunderne.

Ved siden af en sort Citroen DS4 står Alexander Jensen og holder forsigtigt et sygesikringsbevis i den ene hånd og sin telefon i den anden.

”Nu skal du følge godt med, for det går lidt stærkt,” advarer han, mens han fører sygesikringsbeviset ind foran telefonens kamera. Han fjerner kortet med det samme igen.

”Så er det faktisk allerede skannet,” konstaterer Alexander, mens adresse og navn dukker op på mobilen.

Alexander er salgskonsulent i Terminalen Odense C, og er i gang med at demonstrere en app fra AutoDesktop. Den gør det let at oprette kunder og prøvekørsler på stedet direkte i sælgerens mobiltelefon.

”Du er nu oprettet som kunde. Så skal jeg bare finde den her Citroën i vores lagerliste, og det gør jeg med vores interne enhedsnummer, som vi har skrevet på salgssedlen i forruden,” oplyser han og taster nummeret.

Let og hurtig
”Nu sender jeg så en køreseddel til dig på den her Citroen DS4, du skal ud at køre om lidt. Hvis du lige skriver under her” formaner han. Med en finger skrives underskriften direkte på mobilens skærm, og sekunder senere brummer kundens telefon i lommen. Køresedlen er landet i mobilen via en sms. Køresedlen kan man vise politiet, hvis man bliver stoppet. Kunden er nu klar til at køre.

App 0014Alexander er salgskonsulent hos Terminalen i Odense C og er glad for AutoDesktops App.

 

”Det smarte er, at jeg hele tiden har stået ved siden af dig. Jeg skulle ikke gå væk for at taste dig ind som kunde eller for at skrive en køreseddel. Og nu er du allerede klar til en prøvekørsel. Det er let og hurtigt,” mener Alexander.

Det er kun en måned siden Terminalen i Odense C begyndte at bruge AutoDesktops app. I dag vil ingen undvære den, og begejstringen for teknikken står malet i sælgernes ansigter.

”Vi kan være hos kunden hele tiden. Det kan være lidt ærgerligt at skulle gå midt i en god samtale for at hente en udskrift, eller for at sidde ved computeren, for at skrive data op og registrere kunden. Sælgerne kan hele tiden stå med bilkunden, mens de opretter prøvekørslen,” siger salgschef Jeppe Langfeldt, der har været med til at udrulle AutoDesktop i bilhuset.

Alle kan finde ud af det
”App’en fungerer rigtigt godt og den bliver brugt af alle sælgere på deres iPads. Den er så let at bruge, at vores weekendhjælpere også bruger den flittigt. De kan selv sætte en prøvekørsel i gang og tage imod kunden, når de kommer tilbage fra turen,” erfarer Jeppe Langfeldt.

Tidligere skulle weekendhjælperne have fat i sælgerne, både når en prøvekørsel skulle igangsættes og afsluttes. Det var derfor ikke altid, at kunderne blev samlet op, og der blev fulgt op på prøvekørsler. Men sådan er det ikke længere.

”Vores weekendhjælpere er meget mere involveret i salgsprocessen. Vi mister aldrig kundeemner længere med det her system,” understreger Jeppe Langfeldt.

Fra prøvetur til kunde
Alexander, som netop er en af weekendsælgerne, tager imod efter prøvekørslen af Citroën’en.

”Nu klikker jeg blot på afslut. Så kan jeg skrive en note i kommentarfeltet og sende sagen til en relevant sælger, blot ved at klikke på sælgerens navn,” siger han og viser det på mobilen.

”Prøvekørslen gik godt og kunden er glad for bilen,” skriver Alexander i feltet, klikker videre og spoler ned over listen af sælgere. Han vælger Jeppe Langfeldt.

”Nu er din prøvekørsel landet i hans kalender, med mine kommentarer, så han kan tage sig af det, når han har tid,” siger Alexander og gør sig klar til næste kunde.

 

JeppeSalgschef Jeppe Langfeldt fra Terminalen i Odense.

 

Det er ikke kun app’en som begejstrer i Terminalen Odense C. PC-versionen af AutoDesktop er et fuldblods salgsværktøj med over 45 integrationer til finansierings- og forsikringsselskaber, og et indbygget CRM-system. Når man køber AutoDesktop følger app’en gratis med. SMS-featuren, hvor man kan sende en køreseddel direkte til kundens mobil er et tilkøbsmodul.

Drengene kunne se idéen
Programpakken blev for nyligt indført i Terminalen Odense C, og det har givet et godt overblik over salgsprocessen, fortæller salgschef Jeppe Langfeldt.

”Al begyndelse er svær, men både app og AutoDesktop har vist sig at være meget brugervenlige, og drengene kunne jo se idéen med det samme. Så der har ikke været de store problemer med at implementere hverken program eller app. Det giver et godt overblik, og det letter arbejdsgangen, at der fx er fuld integration med vores DMS, altså vores bogføringssystem,” siger Jeppe Langfeldt.

”Det betyder, at vi kun skal taste kunden ind én gang, så er de automatisk oprettet i alle dele af salgsprocessen. Så, jo, vi er meget glade for AutoDesktop. Alt der sparer tid og gør arbejdet lettere, vil man jo være glad for,” slutter Jeppe Langfeldt.

 

Fakta om AutoDesktops app

  • App’en er opbygget efter et trin-for-trin-princip, så man over fire hurtige og lette trin finder bil, opretter kunde, starter og afslutter en prøvekørsel.
  • App’en følger gratis med CRM- og bilsalgsværktøjet AutoDesktop i PC-version.
  • SMS-featuren, hvor man kan sende en køreseddel direkte til kundens mobil er et tilkøbsmodul.
  • App’en kan også udvides med et samtykke-modul, så man kan indhente samtykke fra kunder og starte en prøvekørsel i én samlet arbejdsgang og med én underskrift, direkte på mobilen.
  • App’en fås til iOS og som noget nyt til Android med de fleste features.

Fakta om AutoDesktop
Programmet er blevet et vigtigt værktøj i mange forhandleres hverdag. IT-programmet er opbygget i moduler og tilbyder funktioner som CRM-system, integration til forhandlernes bogholderisystem, bilimportører, finansieringsselskaber og forsikringsselskaber.

AutoDesktop forenkler og automatiserer mange af forhandlernes salgsprocesser og samler alting et sted, så man slipper for at have flere programmer åbne på én gang. I dag tilbyder AutoDesktop en palette på mere end 45 forskellige aktører, som alle har en integration til programmet – og der bliver løbende udvidet med flere løsninger, der alle har til mål at effektivisere arbejdsgangene ude hos bilforhandlerne.