Auto IT

Ejet af branchen

Auto IT’s historie

Auto IT blev skabt af en sammenslutning af bilforhandlere i 2012 for at tage kampen op mod et monopol-lignende marked for onlineannoncering for biler. 

Prisen for at annoncere en bil på nettet er steget markant gennem årene. Det skyldes primært, at det meget lukrative marked for brugtbilannoncer på internettet i Danmark er blevet stærkt koncentreret om ganske få aktører, der har positioneret sig som de klart mest foretrukne kanaler.

Den udvikling har dannet grundlaget for biltorvet.dk, som Auto IT står bag. Biltorvet.dk er et konkurrencedygtigt og stærkt alternativ til de dyre løsninger.

Tilsvarende eksisterer der en udfordrende markedssituation på markedet for såkaldte sælgerarbejdspladser til autobranchen. Også dette marked er stærkt koncentreret, hvor de mest udbredte systemer i branchen er udviklet mellem midten og slutningen af halvfemserne, og derfor længe ikke har været tidssvarende.

Behovet for et up-to-date alternativ er åbenlyst, og det er præcis, hvad Auto IT, med sælger-arbejdspladsen i programmet AutoDesktop, tilbyder. 

Fordi IT-virksomheden er ejet af bilforhandlerne selv, er det de gode løsninger og ikke kortsigtet profit, der driver forretningen.

 

Direktør Auto IT A/S, Claus W. Nyboe.

Auto IT’s Bestyrelse

Jacob Glad

Jacob Glad

Formand

Nybilsforhandler
Bilcenteret Peer Glad A/S

Jesper Brix

Jesper Brix

Næstformand

Nybilsforhandler
Pedersen & Nielsen

Mikkel Bo Madsen

Mikkel Bo Madsen

Bestyrelsesmedlem

Brugtbilsforhandler
Kvalitetsbiler.dk

Gitte Seeberg

Gitte Seeberg

Branchedirektør

ADBK

Allan Henneberg

Allan Henneberg

Professionelt bestyrelsesmedlem

CIM Electronics

Bo Skouby Rosendahl

Bo Skouby Rosendahl

Professionelt bestyrelsesmedlem

Growvalue

Auto IT i dag

I dag er virksomheden stadig ejet af bilforhandlere gennem aktier, med en ejerkreds, der repræsenterer omkring 800 af de største bilforretninger i hele Danmark. Auto IT A/S er til for og på grund af bilforhandlerne. De bestemmer virksomhedens strategier, retning og fremtid via en bestyrelse bestående af syv repræsentanter fra ejerkredsen.

Ejerstruktur

Ejerkredsen i Auto IT A/S tæller ca. 400 selskaber, der driver omkring 800 forretninger i hele landet. Auto IT’s ejerkreds står selv for ca. 2/3 af al professionel handel med nye og brugte biler i Danmark. Fordelingen kan ses herunder:

  • 25% AutoBranchens IT-Center 25% 25%
  • 75% Bilforhandlere 75% 75%

Vores vision

 

Vi vil gøre det lettere for bilkøbere at finde og købe deres drømmebil
Biltorvet.dk skal være bilforhandlernes foretrukne bilportal

Vores mission

Vi vil skabe effektiv annoncering til langt lavere priser ...

Prisen på annoncering er blevet for høj for de danske bilforhandlere. Vi kan gøre det billigere mindst lige så effektivt, som det, forhandlerne er vant til.

Vi vil optimere udbyttet af internetmarkedsføring ...

Biler annonceres på nettet for at skabe opmærksomhed omkring dem, og i bedste fald fører det til et salg. Vi mener, at det mest naturlige er at lede kunderne nemt videre til forhandlerne, enten i form af kontaktmuligheder eller hjemmeside.

Vi vil arbejde helhedsorienteret ...

At splitte en moderne bilforretning op i selvstændige enheder, der ikke samarbejder, giver ingen mening. Vi vil bringe afdelingerne tættere sammen og gøre udvekslingen af informationer afdelingerne imellem lettere.

Vi vil understøtte salgsprocessen med vores CRM-system ...

Der er kamp om kunderne, og en effektiv håndtering af kundedatabasen er i stigende grad nødvendig. Vi vil udvikle et system, der er simpelt at bruge, men samtidig give det nødvendige overblik over aktiviteterne.

Vi vil levere IT-løsninger der er teknisk velfungerende ...

IT er kun noget værd, når det virker. Derfor bruger vi Microsoft.Net framework og Microsoft SQL Server. Derudover hostes databaser og webservices hos Global Connect, en Danmarks største hosting-firmaer.

Vi vil yde kvik og proaktiv udvikling og tilpasning ...

Vi ønsker at skabe de rigtige løsninger, og udvikler derfor hele tiden. Vi er også meget lydhøre for din gode idé. Alt vores software udvikles i tæt samarbejde med bilforhandlere og importører, så vi kan levere det I har brug for.

Testimonials 

Henrik Bollerslev
Indehaver Lindholm Biler

Keld Henriksen
Indehaver Skanderborg Bilcentrum

Glen Voss
Filialchef Autohuset Vestergaard Kolding

Gitte Enggaard
Indehaver Bil Center Syd

Jonas Andersen
Leasing og re-marketingchef Andersen & Martini A/S

Henrik Thomsen
Indehaver Globus Biler

Henrik Sørensen
Indehaver Sørensen Biler

Kenneth Rafn-Larsen
Indehaver Rafn-Larsen Automobiler