Data

Webservices, statistik og rapportering

Data er guld

 Auto IT leverer store mængder auto-data til finansieringsbranchen, forsikringsbranchen, reservedelsbranchen, myndigheder og ikke mindst autobranchen i sin bredeste forstand.

Vi får data fra importører og SKAT og føjer dem til et kæmpestort modelkatalog over samtlige biler i Danmark – også veteranbiler. I processen ensrettes bilnavne og data, så det let kan findes og sammenlignes.

Et nummerpladeopslag i vores modelkatalog, giver info om specifikationer, biltype, teknik, og meget andet. Disse essentielle data, kan anvendes i alle mulige sammenhænge.

Data til alle behov

o

Masser af data

Auto IT leverer store mængder auto-data til finansieringsbranchen, forsikrings-branchen, reservedelsbranchen og autobranchen.

Smarte webservices

Fra Auto IT A/S webservices kan du via nummerplade eller stelnummer få udvalgte registreringstekniske og modelspecifikke oplysninger for et køretøj.

Modelkatalog

Bilmodelkatalog, der til dagligt holdes ajour med både nye og ældre bilmodeller på det danske marked.

Nummerpladeopslag

Nummerpladeopslaget i vores modelkatalog er et uundværligt værktøj i store dele af autobranchen

Du har nok haft brug for at slå din bil op via et nummerpladeopslag.
Sandsynligheden for, at det er Auto IT A/S, der står bag motoren bag opslaget er ret stor.

Forsikringsselskaber, autoimportører, IT-leverandører, finansieringsselskaber kan alle drage store fordele af data fra Auto IT A/S. I vores store kundeportefølje finder vi bl. a. FTZ, Triscan, Codan, Tryg, Forsikring og Pension, Insurance edp corp. Danske bank, Autig, T.Hansen og mange flere.

Her er, hvad vi leverer:

Hvilke data leverer vi?

 • Webservice til professionelle med SKATs motorregister (DMR) koblet til vores modelkatalog. Det betyder at køretøjsdata ensrettes.
  Uanset hvad du søger frem fra DMR, kan vi rigtiggøre det.
 • Webservice til rå DMR-data for personbil, varebil, MC, lastbil, m.v.
 • Alle webservice er med historik. Dvs. hvis køretøjet for nyligt har skiftet nummerplade og den gamle nummerplade indtastes,
  så finder vi køretøjet på trods af ny nummerplade.
 • Opkobling til reservedelskatalog for medlemmer af Autig.
  Det betyder at vi kan berige et nummerpladeopslag med det unikke k-type-nummer, der bruges til at finde reservedele.
 • Berigelse af SKATs køretøjs-ID, Kid.
 • Nummerpladeopslag via webservice med løbende opdatering.
 • Specielopslag af den danske bestand af motorkøretøjer – fx hvor mange vogne, der vejer over 3000 kilo eller overholder Euro 6
  eller fordelingen af køretøjer efter brændstof, eller nyeste indregistrerede. Alt er muligt.
 • Udtræk – få hele eller dele af modelkataloget tilsendt som et udtræk.
 • Ugentlige opdateringer på hele modelkataloget – I stedet for webservice, så hav det liggende lokalt,
  hvis det skal køre hurtigt og I har brug for mange opslag hver dag.
 • Også muligt at søge via stelnumre.
 • TecDoc opslag, både Ntype-nr og Ktype-nr.

Nummerpladeopslag med detailpris

Webservice til brugtpriser

Ved opslag på nummerplade eller stelnummer leveres en estimeret, dagsaktuel brugtpris for det pågældende køretøjs model i f.h.t. alder og km-tal (i det omfang km-tal kendes).

Dette kan anvendes til en hurtig vurdering af køretøjet i eks. forbindelse hos forsikringsselskaber i.f.m. afgørelse af, om et skadet køretøj er tæt på grænsen for totalskade.

Ligeledes kan servicen indgå i en finansieringssammenhæng til afklaring af bilens værdi på markedet, og om finansieringen er baseret på et realistisk grundlag. Denne service kan også implementeres som led i en finansieringsintegration fra AutoDesktop.

Automatisk handelspris-

og afgiftsberegner

 

Hos Auto IT leverer en softwareløsning, som gør det muligt at beregne handelsværdi og registreringsafgift på køretøjer automatisk. Løsningen hedder Estimatic og beregneren baserer sig på det bedste datagrundlag, der findes i markedet herunder annoncedata fra AutoDesktop og øvrige programmer til administration af annoncer. Beregneren giver således det mest komplette og korrekte billede af markedet og den mest korrekte handelspris.

Løsningen er især relevant for myndigheder og virksomheder, som arbejder med autobranchen.

Hvad vil danskerne køre i?

Dataafdelingen leverer vi friske tal til analyser af bilmarkedet, da vi på timebasis kan levere salgstal, tal om prøveture, købsform, forsikringsform, og meget andet fra vores IT-system, som er i brug af en stor del af de danske bilforretninger og importører i Danmark.

Vi kan kombinere det med tal fra bilsalgsportalen biltorvet.dk, hvor vi kan se den adfærd de danske bilkøbere har på sitet. Derfor er vi leveringsdygtige i tendensanalyser af, hvad det er brugerne går efter, når de leder efter en ny brugt bil.

 

Rapportering og statistik

Dataafdelingen er leveringsdygtige i al jeres aktivitet i AutoDesktop, den tilhørende app og fra jeres hjemmeside, samt andre funktioner leveret at Auto IT A/S

 • Rapportering af konverteringer på leads fra AutoDesktop.
 • Statistik på konverteringer fra ByttebilsWidget.
 • Statistik på PrøvetursWidget.
 • Specialrapporter på data akkumuleret i AutoDesktop.

Produkter fra data-afdelingen

Webopslag til information om køretøjer

Personbiler og varebiler kobles til vores modelkatalog, så data fra Motorregisteret beriges. Hertil kan flere data kobles på det enkelte køretøj.

Få adgang til alle specifikationer på alle biler i Danmark – både helt nye og gamle. Slå op via nummerpladeopslag. Også på mange veteranbiler. Se f.eks. leasingkøretøj, synsdato, nypris, detailprisvurdering, TecDoc Ktype-nr., TecDoc Ntype-nr (for lastbiler og busser. De to sidstnævnte kræver medlemskab af Autobranchens Handels- og Industriforening i Danmark, Autig.

Datapakke med Modelkataloget

At trække modeller direkte fra SKATs køretøjsregister er et ubrueligt misk-mask af forskellige måder at betegne den samme bil på, alt efter, hvem der har anmeldt bilen eller skrevet det ind i systemet.

Auto IT’s modelkatalog udrydder rodet og indeholder strukturerede og ensrettede mærker, modeller og varianter, med tilhørende omfattende tekniske oplysninger. Heriblandt km/l, energimærke, motoroplysninger osv.

Generel statistik på bilmarkedet

Hvad bliver der søgt på af forbrugerne?
Hvad bliver der solgt af køretøjer i Danmark? Nye og brugt.
Hvad bliver hurtigst solgt fra forhandlernes lagre?
Bliver bilerne solgt kontant eller finansieret?
Hvad er fordelingen mellem de forskellige køretøjstyper. Benzin, diesel, el, hybrid, plug-in hybrid, og brint?

Se eksempel på artikel her, hvor vi har brugt vores data til at finde Danmarks mest eftersøgte brugte bil.

Detailpriser for finansieret flåde

Da Auto IT løbende beregner detailpriser på alle person- og varebiler tilbyder vi at kunne beregne den samlede flåde af køretøjet der evt er leaset ud i en virksomhed eller den samlede finansierede mængde i fht flåden af køretøjer.

Datapakke med Motorregister-køretøjsoplysninger

Denne pakke er en udvidelse til ovenstående. Denne og Modelkataloget koblet sammen giver mulighed for lokalt at lave opslag på nummerplade og får et struktureret resultat fra modelkataloget, der er koblet sammen med nyeste oplysninger fra Motorregistret.

Værkstedsopslag

Som medlem af Autig er det muligt at tilgå nummerpladeopslag og hente oplysninger ud om køretøjet og samtidig få oplysninger om typegodkendelse og TecDoc numre til indhentning af korrekte reservedele. Besøg Autig her.

Rapportering på leads fra Byttebilsmodul

Auto IT’s leadsucces, Byttebilsmodulet, har alle annoncører på biltorvet.dk automatisk adgang til. Det er muligt at hente detaljerede rapporter over leads fra prisberegneren. Disse oplysninger er guld værd for enhver forhandler, som vil have et præcist overblik over sin forretning og den digitale trafik af kunder.

Der er lavet en hjemmeside, hvor det er muligt at logge ind og hente rapportering. Rapporten omfatter følgende: Total antal af leads i søgt periode, leads aktiviteter, er leadet blevet behandlet, har leadet resulteret i prøvekørsel, har leadet resulteret i et tilbud, har leadet resulteret i et salg.

Auto IT’s data-services

Webservice DMR bestand

Udvalgte registreringstekniske oplysninger primært hidrørende fra DMR med historiske og administrative tilføjelser.

Servicen omfatter samtlige køretøjstyper i DMR.

Til risikovurdering og overblik

Værdien af en stor flåde af køretøjer kan være en stor og tung manuel opgave, da køretøjernes værdier løbende skal vedligeholdes.

Hos Auto IT kan vi levere et katalog med dels nypriser, men også brugt værdier.

Webservice for Autig medlemmer

I samarbejde med Autobranchens Handels- & Industriforening i Danmark, AUTIG, driver Auto IT A/S en række webservices forbeholdt medlemmer af AUTIG. Et eksempel er en service, hvor TecDocs K-typnr (Ntypnr) returneres ved indtastning af nummerplade, som kan integreres i reservedelskatalog baseret på TecDoc.

Webservice til DMR bestand med udvalgte modelkatalog-oplysninger

Ved anvendelse af denne service, hvor bilmærke, bilmodel og variant er ordnet og sorteret på forhånd efter de standarder, der findes i Auto IT A/S modelkatalog, vil det bl.a. blive nemmere efterfølgende at føre statistikker opgjort pr. bilmærke og bilmodel. I denne service leveres også nyprisen for det pågældende køretøj.

Servicen tilbydes for person- og varebiler med tilladt totalvægt til og med 3.500 kg. Forespørg på andre køretøjskategorier.

Webservice med nypriser

Denne webservice er en udvidelse af Webservice for DMR bestand, hvor køretøjets oprindelige vejledende nypris. Nyprisen stammer fra Auto IT A/S modelkatalog og vil være anført som interval.

Servicen tilbydes for person- og varebiler med tilladt totalvægt til og med 3.500 kg. Forespørg på andre køretøjskategorier.

Webservice med oplysning om forsikringsselskab

I forlængelse af Webservice til DMR-bestand kan denne service returnere det aktuelle forsikringsselskab på et konkret køretøj.

Denne service forudsætter enten Webservice for DMR, Webservice med nypriser, eller webservice med modelkatalog, da den kun kan kaldes med DMRs KøretøjsIdent, hvilket fremkommer af et opslag fra en af de før nævnte webservices.

Auto IT's modelkatalog/Bilregister

Bilmodelkatalog, der til dagligt holdes ajour med både nye og ældre bilmodeller på det danske marked.

Data omfatter de basale modeloplysninger om mærke, model og variant og oprindelig nypris, samt udvalgte tekniske oplysninger om modellen og visse skattemæssige oplysninger.

Kataloget kan understøtte præcis modeludpegning af køretøjer forud for videre administrativ behandling.

Kataloget kan kobles sammen med Auto IT A/S koblinger til DMR, så et nummerpladeopslag automatisk fører til modeludpegning i kataloget efter samme princip som i Auto ITA/S webservice.

Fordelen ved at abonnere på kataloget og vores koblinger er, at man selv kan skræddersy det til sin forretnings behov, og selv styre performance.

Webservice til brugtpriser

Ved opslag på nummerplade eller stelnummer leveres en estimeret, dagsaktuel brugtpris for det pågældende køretøjs model i f.h.t. alder og km-tal (i det omfang km-tal kendes).

Dette kan anvendes til en hurtig vurdering af køretøjet i eks. forbindelse hos forsikringsselskaber i.f.m. afgørelse af, om et skadet køretøj er tæt på grænsen for totalskade.

Ligeledes kan servicen indgå i en finansieringssammenhæng til afklaring af bilens værdi på markedet, og om finansieringen er baseret på et realistisk grundlag. Denne service kan også implementeres som led i en finansieringsintegration fra AutoDesktop.