Er leasing og udlejning af brugte biler en overset guldmine?

27 maj 2024 | Estimatic

Privatleasing af brugte biler er langt bagud i forhold til privatleasing af nye biler, viser statistikkerne. Heldigvis kan et nyt system hjælpe forhandlerne med at styre deres butik mod denne potentielle gode forretning. Det kom frem på Auto IT’s årsmøde i Middelfart.

Kunder efterspørger i stigende omfang Mobility as a Service eller Vehicle as a Service – altså trangen til at lease eller leje frem for at eje bil. De fleste har opdaget, at privatleasing af nye biler er på fremmarch. Men nok de færreste vidste, at de brugte biler er langt bagefter.

Der mangler anslået 100.000 brugte biler på leasingmarkedet, hvis man sammenligner med markedet for leasede nye biler.  Det kom frem på Auto IT’s årsmøde i Middelfart under temaet Den Datadrevne Bilforhandler, hvor leasingekspert og CPO hos Auto IT, Rolf Bogers-Jacobsen havde scenen med et indlæg om Mobility as a Service.

Hurtig løsning

”Kunderne forventer gennemsigtighed og hurtige løsninger. Du kan ikke længere sælge på charmen alene – de er velinformerede og forberedt, når de træder ind i butikken og kræver skarpe priser og effektiv service. Og med stigende bevidsthed om økonomiske og teknologiske risici, bliver leasing eller udlejning en attraktiv løsning for dem, der ikke ønsker at binde sig til ejerskab,” forklarer han.

Sidste år blev der indgået 150.000 billeasingaftaler, men kun 5,0 procent af dem var for brugte biler. Sammenlignet med nybilsmarkedet, hvor op mod en tredjedel af bilerne leases, er der et kæmpe potentiale i brugtbilsmarkedet, mener eksperten, der også peger på, at leasing af brugte biler er attraktivt for både kunder og forhandlere.

Attraktivt for kunderne, fordi de kan parkere risikoen hos leasingselskaberne, mens forhandlerne kan stå for restværdi med hjælp fra leasingselskaber. Samtidig kan forhandlerne tilbyde fleksible finansieringsmuligheder og til gengæld få langvarige kunderelationer.

For at udnytte dette potentiale har Auto IT introduceret LeaseManager, et system designet til at udregne leasingpriser og optimere leasingprocessen. LeaseManager gør det muligt at opsætte dynamiske leasingannoncer, beregne priser og finansieringsbetingelser samt at integrere med leasingselskaber. Med adgang til realtidsdata kan forhandlere maksimere eksponeringen og tilbyde konkurrencedygtige leasingaftaler.

Fantastisk værktøj

LeaseManager kræver, at du bruger en leasingpartner og kan lave afskrivnings- og prismatricer samt kan tilbyde service og måske forsikring. Systemet registrerer finansieringsbetingelserne og laver dynamiske beregninger af både nye og brugte lagerbiler. Integrationen med AutoDesktop sikrer, at alt ekstraudstyr og prissætning fremgår tydeligt i annoncerne. Fordelen er at du kan have leasingpriser klar på alle biler i salgsflåden og bedre styre din lagerbeholdning og restværdier.

Med programmet Estimatic kan du samtidigt få nøjagtige prisvurderinger og støtte til restværdier. Værktøjet bruges allerede af flere hundrede bilforhandlere og leasingselskaber.

Med LeaseManager og Estimatic kan bilforhandleren tilbyde kunder fleksible og attraktive leasingaftaler, som kan tilpasses individuelle behov. Dette betyder ikke kun øget salg, men også langvarige og loyale kunderelationer.

Se hele indlægget her.

Faktaboks:

Pointer fra Auto IT’s årsmødes indlæg om mobility as a service

 

  • Leasing af brugte biler er ikke kun en trend – det er fremtiden for bilbranchen. Med de rette værktøjer og en datadrevet tilgang kan du som bilforhandler maksimere dit salgspotentiale og tilbyde dine kunder præcis, hvad de ønsker.
  • Tag fat på Mobility as a Service, som bliver en integreret del af fremtidens bilforretning
  • Bilkunder vil i stigende grad efterspørge at kunne lease eller leje frem for at eje biler
  • Bilforretninger bliver derved abonnementsforretninger
  • Man skal have styr på sine kundedata og data om markedet, altså drive en mere datadrevet bilforretning
  • Kunderne vil i stigende omfang skifte mellem online selvbetjening og fysisk fremmøde – det kaldes i fagsproget for omnichannel – som i øvrigt også var et emne på Auto IT’s årsdag.

 

 

Læs også:

Bilforhandlere advares – rust jer mod cyberangreb 
Bilsælgere er særligt udsatte for hackerangreb. Hvordan sikrer du bilforretningen mod alle IT-farerne? Det fik deltagere på Auto IT’s årsdag gode bud på. Læs mere her.

 

 

 

Kunstig intelligens kan forudsige bilmarkedet
Dem, der formår at mestre og udnytte data, sælger mere. Sidste skrig er en AI-robot, der forudsiger bevægelser på bilmarkedet – som en vejrudsigt. Læs mere her.

 

 

 

Nyt salgsprogram til bilforhandlere kombinerer offline og online
Den opgraderede version af AutoDesktop giver mulighed for at dine kunder får en glidende kunderejse fra online til ny bil. Læs mere her.