Biltorvet er et godt sted at arbejde

13 jun 2017 | Biltorvet.dk

I løbet af det sidste år er medarbejderstaben hos Biltorvet A/S blevet fordoblet, og med så massiv en tilvækst, er det jo interessant at høre medarbejderne – nye som gamle – om de trives i jobbet.

”Det har stor betydning om medarbejdere har det godt med at gå på arbejde. Der er ingen tvivl om, at glade medarbejdere er en hel del mere effektive og innovative end medarbejdere, der bruger tid med administrativt bøvl, sure chefer eller andet, der kan tage fokus fra arbejdsglæden og ikke mindst effektiviteten,” siger Majken Jouret, Customer Experience Manager på Biltorvet A/S.

Derfor iværksatte hun sammen med ledelsen en trivselsundersøgelse i samarbejde med konsulentfirmaet Great Place to Work Institute, Inc.

I samarbejde med konsulentfirmaet gennemførte Biltorvet A/S en grundig evaluering af virksomhedens ledelses- og organisationspraksis og lavede en omfattende spørgeskemaundersøgelse af medarbejdernes oplevelse af tillid, stolthed og fællesskab på arbejdspladsen.

Mit arbejde giver mening
98 procent af medarbejderne deltog i undersøgelsen, og samtlige kroge af virksomhedskulturen blev kigget efter i vangerne og skrevet ned i en kulturprofil. Begge dele blev analyseret og sammenfattet i en trivselsrapport, som blev fremlagt virksomhedens medarbejdere ved et stort fællesmøde.

Medarbejderne blev i den forbindelse sat sammen i tværfaglige grupper, hvor de diskuterede undersøgelsen og præsenterede hvordan de mente, at eventuelle udfordringer, kunne løses overfor resten af medarbejderstaben.

”Det hjalp med at påpege, hvad vi gør godt på arbejdspladsen, og hvad der er endnu vigtigere, hvad vi kan gøre bedre,” siger Majken Jouret.

På nogle områder scorede Biltorvet højere end de 15 bedste virksomheder i Europa af samme størrelse. Blandt andet på udsagnet ”Mit arbejde giver mening – det er ikke bare et arbejde.”

”Vi vækster meget, og det giver et godt arbejdsmiljø, at vi har succes. Der er derfor også en dejlig stor bunke arbejdsopgaver at tage sig af, men stemningen, iveren og kreativiteten er stor for at få opgaverne løst,” udtaler en af Biltorvet A/S’ medarbejdere.

TrivselsmallDyb koncentration under trivselsundersøgelsens gruppearbejde hos Biltorvet A/S. 


Fleksibel fart over feltet
Det er ikke nogen hemmelighed, at det hos Biltorvet A/S går stærkt. Både hvad angår ansættelsen af nye medarbejdere og projekter, der sættes i gang. Det kan skabe udfordringer i hverdagen, hvor medarbejderne i perioder skal løbe ekstra stærkt og have mange bolde i luften for at nå i mål. Men det er måske også en af Biltorvet A/S’ mange styrker.

”Vi har haft fordelen af at kunne prioritere efter den efterspørgsel, som bilbranchen kommer med og har hurtigt kunnet kastet os over de arbejdsopgaver, som lå til os,” kommenterer direktør Claus Nyboe, der nåede at fylde to sider med notater fra gruppemødet med medarbejderne.

”Hele processen har givet os en masse gode input, som vi helt klart kan arbejde videre med,” fortsætter Claus Nyboe.

Og arbejdes videre skal der. Blandt andet skal de konkrete problemstillinger op, som de enkelte afdelinger og projektgrupper havde, så man kan gøre Biltorvet til en endnu bedre arbejdsplads.

”Det overordnede resultat er utroligt positivt, og når man samtidig tager i betragtning, at det er første gang, at vi som arbejdsplads nogensinde gennemfører sådan en undersøgelse, kan vi især godt tillade os at være stolte af resultatet,” mener Majken Jouret.

Gptw Certificeret Danmark 2017