Biltorvet lancerer pressetjeneste

6 jan 2017 | Biltorvet.dk

Hvilken farve skal den brugte bil være? Og er det i hele taget noget, som brugtbilskøbere lægger vægt på? Betyder det mere, hvor gammel bilen er, eller hvor langt den kan køre på literen?*

Det kan vi på Biltorvet A/S let svare på. Biltorvet.dk er den største bilportal for nyere, brugte biler med knap 47.000 køretøjer til salg fra danske bilforhandlere og private brugere. Virksomheden bag bilportalen er Biltorvet A/S, som samtidig er leverandør af data om bilmodeller og bilpriser til den danske forsikringsbranche samt banker og finansieringsselskaber.

Biltorvet A/S har således et unikt datagrundlag og en omfattende indsigt i det danske bilmarked. Derfor kan vi let svare på spørgsmål, som de ovenstående. Vi ved alt om brugte biler og kan bakke det op med hårde data.

Meget mere end en bilportal
Biltorvet A/S er et IT-selskab, der laver IT-løsninger til bilbranchen. Derfor har vi en tæt kontakt til alle aktører i bilbranchen. Udover vores solide database og store stab af IT-folk, har vi kompetente biløkonomer ansat i huset. De er eksperter i biløkonomi og kan afkode tendenser og bevægelser inden for bilejerskab og biløkonomi som leasing og finansiering.

Biløkonomerne fungerer som konsulenter og undervisere for bilsælgere, bilforhandlere og bilimportører. De har fingeren på pulsen, er veltalende og kan let knuse tal og tendenser til klare konklusioner.

Kommunikationsafdelingen kender til mediernes arbejdsvilkår og vi vil derfor reagere hurtigt og præcist for at vende vinkler og skaffe relevant data eller en ekspert på området.

 
 

Om biltorvet.dk

  • Biltorvet.dk er en af Danmarks suverænt største markedspladser for handel med brugte biler. I skrivende stund er der over 46.500 køretøjer til salg.
  • På Biltorvet.dk finder du mange tusind bilannoncer, som ikke er sat til salg på andre bilportaler.ormålet er at give brugeren den mest effektive adgang til det samlede bilmarked i Danmark.
  • Biltorvets databaser bliver brugt af myndigheder som SKAT, hvor vi fx leverer niveaulister. Niveaulister bliver brugt af SKAT til at fastsætte registreringsafgiften af importerede, brugte biler.
  • Myndigheder som Dansk Statistik og Færdselsstyrelsen bliver også fodret med data fra os.
  • Banker, forsikringsselskaber og finansieringsselskaber henter tekniske data og værdifastsættelsesdata.
  • Vi henter til gengæld data fra Færdselsstyrelsen og gør dem let tilgængelige fra biltorvet.dk. Det er data som synsrapporter og nummerpladeopslag.
  • Desuden benyttes vi af autoforhandlerne når brugte biler skal værdifastsættes og når der gives tilbud på en byttebil.
  • Biltorvet A/S trækker tråde langt tilbage i tiden. Danmarks Automobilforhandlere Forening (DAF) lavede et digitalt modelkatalog tilbage i 00’erne. Samtidigt blev portalen biltorvet.dk skabt. Modelkataloget blev ført videre i selskabet Auto IT A/S. Biltorvet A/S blev til i 2012 og har nu overtaget alle aktiviteterne i AutoIT.

 

Masser af spændende stof

I vores gratis artikelbase på biltorvet.dk har vi flere hundrede artikler om bilmærkehistorier, vedligeholdelse, køb og forsikringer m.m.

Derudover bringer vi daglige nyheder og har test af nye biler, hvoraf en stor del er videoanmeldelser. Vi har testet biler i knap ti år, og derfor er der næsten 600 bilanmeldelser man kan researche i.

Foruden at kunne levere uvildige analyser og data er vi åbne for enhver form for samarbejde med medier. Vi er leveringsdygtige i alt fra videoanmeldelser af biler til artikler om olieskift.

 

* På biltorvet.dk søges der mest efter biler i farven sort (37%). Derefter hvid (27%), sølvgrå (11%) og rød (10%). Den farve, der blev søgt mindst på er pink (0,1%) – der er da også kun seks lyserøde biler til salg lige nu på biltorvet.dk.

Når folk søger efter en brugt bil, taster de fleste et bestemt bilmærke (80%) og en bestemt bilmodel (68%) ind. Bemærk, at tallet er over 100%, da man godt kan søge på flere kriterier ad gangen. I toppen af denne liste finder vi VW Golf, Audi A4, VW Passat og Skoda Octavia.

Tredje mest søgte kriterie er bilens alder (39%), der altså vægtes ret højt, mens motorstørrelsen næsten er ligegyldig. Kun 0,7 procent har angivet en bestemt motorstørrelse som søgekriterie, mens 3,5 procent har søgt efter et bestemt antal hestekræfter. Brændstoføkonomi vægtes heller ikke højt – kun 2,0 procent søgte på biler, der kører over 20 km/l.

Søgninger efter farve udgør i øvrigt kun 0,2 procent af det samlede antal søgninger – det er altså ikke noget, som vægter højt, når vi danskere skal købe en ny brugt bil.

Tallene gælder søgninger på biltorvet.dk i perioden 1.1.2016 til 19.12.2016.