Biltorvets årsdag 2017 – Pletskud

31 maj 2017 | Biltorvet.dk

Biltorvets årsdag ramte plet Forhold jer til virkeligheden og følg med. Skab relationer og få styr på, hvordan du gør det. Det var essensen på Biltorvets propfyldte årsdag, hvor der både blev grinet og griflet en del vigtige pointer ned på blokkene.

SE SLIDES OG VIDEO FRA ÅRSDAGEN NEDERST I DENNE ARTIKEL

 

Bil- og livsstilsekspert Christian Grau var trækplaster på Biltorvets årsdag, og trods et show med manuskriptet i hånden, ramte han hovedet på sømmet: Der er på mange måder stadig brug for bilforhandlerne, selv om der er gang i digitaliseringen – og det vil der også være i fremtiden.

Det var guf for øregangene hos de mere end 150 deltagere, som var mødt op i Severin Kursuscenter i Middelfart, hvor Biltorvet A/S havde inviteret til årsdag. Her var også en godbid for øjnene med en smuk udsigt til Lillebæltsbroen og ganen blev forkælet med et kagebord, der hævdes at være Danmarks bedste – det var da også både velsmagende og sortimentet stort. Men det bedste guf var det på papiret tørre emne ”persondataforordningen”, hvor deltagerne ihærdigt fik brugt de udleverede kuglepenne med biltorvet.dk-logo.

 

Vær i virkeligheden

Første oplægsholder var Christian Grau, der er livsstilsekspert og motorredaktør på Euroman og kendt fra tv-programmer som ”Vi elsker biler” og ”Kender du typen”. Han kørte sine pointer underholdende frem, og det hjalp også på smilebåndet, at han så meget positivt på fremtiden for bilforhandlerne.

”Hvis der kommer en kunde i butikken, og I rammer ham lige i røven, så sælger I også. Hvis man er god i virkeligheden, har man ingenting at frygte,” gentog Grau flere gange.

”Der vil altid være et behov for personlig mobilitet, et behov for frihed, et behov for fleksibilitet, et behov for oplevelser – og lad os bare se det i øjnene: et behov for personligt blær,” fremhævede han og viste et billede af sig selv ved siden af en ny Rolls Royce Cabriolet på en strand med palmer i baggrunden.

”Jeg syntes personligt, det er kastrerende når min kone kører, og sådan vil det jo også være at sidde i en selvkørende bil – selv om den naturligvis ville køre bedre. Derfor kan jeg ikke forestille mig, at behovet for individuel mobilitet vil forsvinde”, mente han.

”Men når nu alle biler ligner hinanden og kan det samme, hvordan sikrer I jer så en nøgleposition?” spurgte han og leverede selv svaret:

”Ved at skabe relationer. Platforme som Facebook og Instagram er jo meget gode steder at starte. Foreningslivet også. Vær der, hvor kunderne er, når de nu ikke kommer i butikken,” foreslog han og mindede samtidigt om, at der altid vil være et behov for de fysiske butikker. Et bilkøb er en stor ting for mange, og det kræver tryghed at skulle investere så mange penge i et high-tech produkt. Den tryghed kan et bilhus levere, mente han.

”Hold fast i det personlige, hold fast i at være synlige og sørg for at være i trit med virkeligheden på alle platforme – så fanger I tidsånden. Hvis I ikke fanger den, bliver I fanget i fortiden,” forudsagde Christian Grau og rundede sit indlæg af med give sit bud på, hvor tidsånden er på vej hen.

”Vi er på vej fra et overforbrug til et emotionelt forbrug, hvor det vi ejer, er noget vi føler for. Og det må gerne koste noget, hvilket er en modreaktion på nutidens lurvede fuldskægslook og de billige, små øko-biler. Det skal være en brand-specifik oplevelse både at købe eller lease, så når man sælger en Volvo, så er det oplevelsen af Volvo, folk vil købe,” sluttede han.

 

Skriv det ned og fejl

Efter Grau skiftede emnet i den grad karakter til noget meget mere jordnært. Nemlig hvad en bilforhandler må i forhold til markedsføringsloven og den nye persondataforordning, der træder i kraft næste år.

Her var der store overraskelser i vente for de fremmødte. Mange havde store huller i deres viden omkring, hvordan man må kontakte sine kunder, hvordan man indsamler kundeoplysninger, og hvordan man må opbevare sine data. Hverdagen i mange bilforretninger er, at slutsedler ligger frit fremme, og ikke sjældent bliver en fotokopi af et kørekort glemt i kopimaskinens udbakke til offentligt skue.

”Her skal I have en procedure for, hvordan I behandler disse oplysninger. I skal skrive det ned og lave en håndbog. Hvis I har en procedure og fejler ti gange, koster det mindre i bøde, end hvis I fejler én gang og ikke har en procedure. Og det er ikke atomvidenskab, det kan I sagtens klare,” mente Chefjurist Karoline Thomsen, der indledte med denne dobbelte advarsel:

”Der er ikke helt vildt meget nyt i det her. Det nye er, at der er nogle nye bødestørrelser i omløb, og det kan jo nok få en op ad stolen. Men forvent ikke bål og brand fra dag ét. Der er en masse konsulentbureauer, som gerne vil rådgive jer om dette, og de har jo en interesse i at køre det helt op, hvor jeg ikke syntes, det hører hjemme. Så ro på”, beroligede hun.

Men op ad stolene kom tilhørerne alligevel undervejs, hvor reglerne blev gennemgået mere nøjsomt med udgangspunkt i en række konkrete eksempler fra virkeligheden, som Biltorvet havde forberedt. Må man fx ringe til en kunde, som har givet sit telefonnummer, i forbindelse med, at han eller hun var interesseret i en bil efter en prøvekørsel?

 

Flere overraskelser

Svaret var ikke entydigt. Karoline Thomsen mente nemlig ikke, at en udtrykt interesse i lovens forstand var en anmodning, hvilket på almindelig dansk betyder, nej, du må ikke ringe. Hvis kunden ikke kan huske, hun har givet sit nummer, ligger bevisbyrden på forhandleren, og kan han ikke bevise det, har vi balladen. Den gennemgående konklusion var, at man skal sørge for at indhente samtykker fra kunderne.

Sådan var der flere overraskelser undervejs for tilhørerne, der viste stor begejstring for arrangementet og mente de havde haft en god dag i Biltorvets selskab.

Byskov Biler

”Fremragende kage,” syntes Søren Sloth og Jakob Byskov fra Byskov Biler (billedet herover), der dog havde fået mere end kage ud af dagen. Byskov Biler er i branchen kendt for at være stærke på videofilm af deres salgsbiler. Faktisk er det så stor en succes, at de helst vil holde det hemmeligt.

”Christian Grau ramte hovedet på sømmet. Men vi vil helst ikke italesætte det. Vi er jo et skridt foran, fordi folk kender os fra videoerne og fx ved, hvordan vi taler. De syntes, de kender os allerede. Så der er vi stærke på relationen,” mente de. Et område de til gengæld var svage på, var på persondataforordningen og markedsføringsloven.

”Der er vi slet ikke med. Det er langhåret, men pivvigtigt. Altså vi låser knapt nok bilerne, og nu må vi ikke have slutsedlerne liggende fremme. Det er en større udfordring. Også at vi skal skrive alt ned. Men vi skal jo have styr på det,” siger de samstemmende.

Stig Vilstrup

”Jeg er blevet en del klogere. Selv om jeg er en lille forhandler – altså jeg er kun mig selv – så var det relevant for mig. Christian Grau var meget underholdende,” mente Stig Vilstrup fra ABC-biler (billedet herover).

Anders Geer

”Jeg fik det ud af det, at man ikke skal se bilbranchen så sort,” mente en anden deltager, Anders Geer (billedet herover) fra konsulenthuset Holco.

Også motorcykelbranchen var repræsenteret, da biltorvet.dk i år indledte et samarbejde med Motorcykelforhandlerforeningen, MFF. Det betyder, at biltorvet.dk i fremtiden bliver stor salgsportal for motorcykler.

”Årsdagen var særdeles relevant også for motorcykelbranchen, da vi har de samme udfordringer med samtykker,” mente Hugo Rasmussen (billedet herunder), projektkoordinator fra MFF. Han var flankeret af John Tange, formand for MFF (tv) og Nicki Ipsen (th) fra Gjensidige Forsikring.

”Mange af vores medlemmer bruger jo stadig papir og kuglepen, så der har vi en stor opgave foran os,” fortalte Hugo Rasmussen.

MFF

 

Nemt at undgå problemer

Biltorvets årsdag blev afrundet med en demonstration af Samtykke.Net via CRM- og salgsprogrammet AutoDesktop samt den tilhørende app, hvor man i én arbejdsgang på lovlig vis både kan indhente samtykker, oprette prøvekørsler og sende køresedler direkte til kundernes mobiltelefon. Metoden overflødiggør alt papirarbejdet, der normalt er forbundet med opgaven.

Claus Nyboe, adm. Direktør i Biltorvet A/S, afsluttede årsdagen med en lille opsang til forhandlere om, at de med Samtykke.Net i baghånden, nemt og enkelt kan indhente de nødvendige samtykker fra deres kunder – og dermed undgå at komme på kant med markedsføringsloven eller den nye persondataforordning. Vil du vide mere om løsningen Samtykke.Net, kan du sende Biltorvet A/S en mail på info@biltorvet.dk

 

 

 
Faktaboks

  • Biltorvet A/S er bilforhandlernes eget IT-selskab, specialiseret i programmer til bilforhandlere og importører.
  • Firmaet har 46 ansatte.
  • Stiftet i 2012, som modreaktion på en IT-udvikling i bilbranchen, der stod helt stille.
  • Selskabet er helt unikt ejet af over 400 bilforhandlere i en aktieordning – over halvdelen af brugtbilsalget og cirka 80 procent af nybilssalget i Danmark sker gennem aktionærerne.
  • Ledes af en bestyrelse på otte professionelle bilforhandlere.
  • Firmaet står bag biltorvet.dk, der med 43.000 biler til salg er Danmarks klart største bilportal, der er gratis for private.
  • Har udviklet bilsalgs- og CRM-programmet AutoDesktop. Programmet har mere end 45 integrationer til bl.a. finansierings- og forsikringsselskaber, samt DMS-programmer som fx Dracar+ og AutoVision.
  • AutoDesktop er ledende i sit felt med en markedsandel på over 50 procent.
  • Der er også en tilhørende app, som overflødiggør alt papirarbejde, og gør, at sælgere kan oprette kunder og prøvekørsler uden at forlade en salgssituation med en kunde.
  • Senest har Biltorvet A/S udviklet Samtykke.Net, en cloudløsning, hvor man kan holde styr på sine samtykker på tværs af programmer og forretninger.

 

Slides fra Biltorvet A/S’ årsdag 2017
Er du interesseret i at se alle slides fra Biltorvet A/S´årsdag 2017, kan du downloade dem nedenfor.

 

Pdf LogoPræsentation: Biltorvets årsdag 2017 v. Claus Nyboe, adm. direktør Biltorvet A/S

Pdf LogoPræsentation: Kundedata og markedsføring v. Karoline Thomsen, Chefjurist BilBranchen (DI)

 

 

 

Se eller gense højdepunkterne fra årsmødet nedenfor.

 

Velkomst

Ved adm. direktør Biltorvet A/S, Claus Nyboe

 

Årsdagens første oplæg: “Sådan bevarer bilforhandleren sin nøgleposition i forhold til fremtidens bilkøber”

Ved livsstil- og bilekspert, Christian Grau

 

Årsdagens andet oplæg: “Kundedata og markedsføring – indsamling af samtykker”

Ved chefjurist fra Bilbranchen (DI) Karoline Thomsen m.fl.

 

Hvordan kan du indsamle samtykker?

 

 

Årsdagens sidste oplæg: “Præsentation af Samtykke.Net – indsamling af samtykker”

Ved adm. direktør Biltorvet A/S Claus Nyboe