Udvidelse af Biltorvet i medvind

22 feb 2017 | Biltorvet.dk

Da mere end 400 bilforhandlerne i fællesskab investerede i Biltorvet A/S i 2012, var det for at dæmme op for prisernes himmelflugt på IT-programmer og annonceringsportaler og for at sætte ekstra turbo på IT-udviklingen.

Missionen er som sådan lykkedes. Priserne udvikler sig nu mere normalt, og Biltorvet A/S har også medført nye digitale produkter, der gør bilsalg smartere. Siden har selskabet vækstet støt og hurtigt, ikke mindst på grund af de meget nære relationer til branchen. En kontakt, der gør, at produkterne udvikles meget målrettet ud fra, hvad bilforhandlerne har behov for. Der er dog så mange produkter i udviklingsafdelingen, at man har valgt at udvide aktiekapitalen, for at kunne følge bedre med efterspørgslen.

Vi blev tromlet ned
En af dem, som investerede i Biltorvet i 2012, og som nu har investeret i yderligere aktier er direktør Ove Jensen fra Ove Jensen Biler i Hillerød, der handler med Honda og Citroën (billedet herunder).

Oven Jensen 0213

”Det var og er vigtigt, at bilforhandlerne står sammen mod presset. Vi blev jo tromlet ned dengang,” husker han.

Også direktør Asbjørn Jensen fra Bjørn Canings Eftf. A/S, Skoda i Brøndby købte aktier i Biltorvet A/S (billedet herunder). For ham var det indlysende vigtigt, at polariseringen blev brudt, og det var ikke kun på grund af voksende priser.

Ikke Navngivet 1

”Det var lige til højrebenet. Der var jo nærmest monopol, hvor næsten samtlige importører og forhandlere brugte samme leverandør, som derved opnåede stor magt. Men for at sikre os systemer, der er up-to-date kræves at indtægterne på systemerne geninvesteres. Alle ved jo udvikling koster penge. Derfor er det nødvendigt, vi støtter op om vores eget selskab, så udviklingen kører i den rigtige retning og med den rette hastighed,” mener Asbjørn Jensen, der også er bestyrelsesmedlem i AutoBranchen Danmark.

Priserne faldt
Begge forhandlere tilhører den store gruppe af aktionærer, som i forvejen har aktier i selskabet, og som nu investerer i flere aktier. Men der er også kommet nye til, som fx Arne Jensen Automobiler A/S i Havdrup, der handler med brugte biler. Her blev der ikke købt aktier i første omgang, men bilhuset mærkede effekten af Biltorvet A/S.

”Priserne faldt jo. Derudover er det meget billigt at annoncere på biltorvet.dk,” mener indehaveren, Arne Jensen (billedet herunder, flankeret af sin hustru), som denne gang har valgt at bestille aktier.

Dorthe Og Arne 0225

”Hvis vi ikke hjælper til, risikerer vi igen monopollignende tilstande. Ikke alene styrer det prisudviklingen, men nu kan vi selv få indflydelse på, hvordan tingene skal udvikle sig. Investeringen er heller ikke så voldsom, så det er til at overkomme,” siger han.

Stærk opbakning
Bestyrelsesformand Jakob Glad er fornøjet over tilslutningen, men han er også klar over, hvor vigtigt det er, at bilforhandlerne står sammen.

”Det er så stærkt, at der er opbakning fra alle brugtbilforhandlere, nybilsforhandlere og bilimportører til Biltorvet A/S, og det skal vi holde fast i. Hvis ikke vi magter dette, ved vi, at der kommer systemer ind fra højre, som vi bliver pålagt at bruge – det skal vi undgå,” siger han og opsummerer:

”Formålet med Biltorvet er at digitalisere bilbranchen, så bilforhandlerne ikke sakker bagud i udviklingen, men derimod styrer den,” siger han.

Rasende hurtig teknologi
Konkret er der sket ganske meget på de fire år, der er gået siden første aktieemission. Salgsportalen biltorvet.dk er midt i en større relancering, med helt nyt, strømlinet og brugervenligt design, mens teknikken bag er blevet hurtigere. Salgs- og CRM-programmet AutoDesktop er blevet udvidet og forbedret med mange ekstra features, og der er tilføjet flere automatiske integrationer med forsikrings- og finansieringsselskaber. En ny AutoDesktop app, som er rasende hurtig, er også kommet til. Dertil er der en del projekter i udviklingsafdelingen, som er på vej ud af varerummet. Blandt andet er et system til at holde styr på samtykker ved at blive fintunet for at imødekomme nye regler på persondataområdet, mens nye tiltag på automatiske bookinger via websider er i testfasen.

Vil du som bilforhandler købe aktier i Biltorvet A/S, skal du skynde dig lidt. Salget lukker nemlig officielt i disse dage.

Send en mail til bka@biltorvet.dk, hvis du er interesseret i at købe.

 

Biltorvet A/S med ny vækstplan – vil du eje en bid?