Bestyrelsesmedlem og dakarrally-kører

7 dec 2021 | Auto IT

Auto IT’s bestyrelse er blevet konstitueret og eneste ændring i besætningen er Allan Henneberg, der ikke er bilforhandler, men dataingeniør med hang til forretningsudvikling og eventyr på to og fire hjul.

Auto IT har udvidet bestyrelsen med endnu en stærk profil. 56-årige Allan Henneberg er fra Viborg og startede karrieren hos Bang og Olufsen som svagstrømsingeniør. Dengang i slut-80’erne var man lige begyndt at bruge robotter i industrien og det tænkte den unge Allan, han kunne gøre bedre, så han stiftede sine egne firmaer med fornavnet CIM, der lavede robotteknologi.

Firmaet voksede, og det samme gjorde Hennebergs engagement i andre firmaers bestyrelser. Da Allan blev 50, ville han ikke længere være direktør, og solgte firmaet med tilhørende datterselskaber til en kapitalfond for at helligede en del tid til sin elskede hobby med mc, biler og motorsport. Især at køre offroad, som han har dyrket på alt fra kolde klippesten på Island til det brandvarme ørkensand i Dakar-rally, i både firehjulstrækkere og motorcrossere.

Allan Henneberg i Afrika

Allan Henneberg i sin Toyota har en udfordring i sandet.

 

Nogle af eventyrene er udgivet som bøger gennem firmaet Henneberg ApS, og han deler også oplevelserne på hjemmesiden Henneberg.org samt foredrag og podcast.

Samtidigt har han dyrket sin store tæft for forretningsudvikling i en del bestyrelser, bl.a. Lindholm Biler, og altså nu også i Auto IT. Allan Henneberg er blevet ansat som led i en nye strategi om at have en bestyrelse med blandede kompetencer fra både IT-branchen og Autobranchen. Auto IT er jo en IT-virksomhed, der laver løsninger til autobranchen og håbet er, at Allan Henneberg med sin store erfaring i forretningsudvikling kan holde Auto IT fortsat skarp på at udvikle de bedste løsninger til bilbranchen.

Bestyrelsen i Auto IT:

 • Jacob Glad, Formand
  Nybilsforhandler
  Bilcenteret Peer Glad A/S
 • Jesper Brix
  Nybilsforhandler
  Pedersen & Nielsen
 • Jacob Johannessen
  Nybilsforhandler
  Era Biler A/S
 • Hans-Jørgen Jørgensen
  Nybilsforhandler
  ABDK + Als Motor A/S
 • Gitte Seeberg
  Branchedirektør
  ABDK
 • Henrik Bollerslev
  Brugtbilsforhandler
  Lindholm Biler A/S
 • Morten Olsen
  Brugtbilsforhandler
  Fyns Bilsalg
 • Allan Henneberg
  Professionel bestyrelsesmedlem
  Henneberg ApS