Biltorvet mander op med fyrtårn i motorjournalistik

12 apr 2021 | Biltorvet.dk

Biltorvet sætter nu endnu mere turbo på brugtbilsområdet med motorjournalisten Ebbe Sommerlund, der vil forkæle Biltorvets brugere med sin underspillede humor og store viden om brugte biler på video.

Biltorvet er forhandlernes egen bilportal og som et led i en kæmpe indsats for at hjælpe forhandlerne til salg af endnu flere brugte biler vil et jovialt og i bilkredse berømt ansigt fremover pryde Biltorvets redaktionelle kanaler, nemlig motorjournalisten Ebbe Sommerlund.

De biltossede kender ham mest fra Youtube-fænomenet High on Cars, hvor han er en del af en trio, der kører brugte biler på mange skæve måder.

Ebbe er et leksikon i både biler og reservedele, og har donkraften godt funderet i motorjournalistikken bl.a. som redaktør for tuningsmagasinet V-Max, elbilsmagasinet GO, samt tidligere formand for Motorjournalisternes Klub Danmark. Han vil forstærke redaktionen på biltorvet.dk, hvor der er mindst luft i dækket, nemlig film om brugte biler på Youtube og Instagram. Og bare rolig, Ebbe fortsætter på High on Cars.

Erfaring med det ubarmhjertige
Trods sine 43 år glæder Ebbe sig som et lille barn foran et juletræ, og kan slet ikke vente med pakke arbejdet op.

”Jeg glæder mig mest til at komme ud over stepperne og tilføre nogle flere kræfter i det eksisterende team, hvor vi sammen kan udbrede Biltorvets tilstedeværelse. Ved at lave mere video, bliver paletten mere bred i forhold til nu – vi får nogle flere strenge at spille på. Der er rigtig meget indhold om nye biler i medierne, mens de brugte ofte er oversete, selv om det er dem, der sælges flest af. Den ubalance retter Biltorvet op på nu,” mener Ebbe Sommerlund, der allerede har hovedet fyldt med gode idéer.

”Youtube er ubarmhjertigt – jeg ser ofte godt indhold, der ingen traction får. Men jeg ved efterhånden, hvad der virker. Meget video er skåret over den samme læst – en mand, som taler til et kamera. Det vil jeg selvfølgelig også, men jeg vil også angribe andre vinkler: Ud og møde nogle mennesker, der har en passion for biler og som brænder igennem skærmen med deres historie. Derudover vil jeg lave brugbare og underholdende videoer til alle dem, der syntes, det er lidt noget bøvl at skifte bil. Som fx finde de fem brugte elbiler, der reelt set kører længst eller de brugte biler, som er mest pålidelige inden for en prisklasse og præsentere råd til at være bilejer i en let og spiselig facon. Det skal være nærværende, vedkommende, brugbart og nede på asfalten,” lover Ebbe Sommerlund, der også har 11 år hos Bilbasen i bagagen.

Der er brug for konkurrence
”Der er brug for konkurrence i markedet, og jeg trængte til nye udfordringer uden at opgive High on Cars. Jeg er superglad for at være hos Biltorvet, for der er mange gode kræfter her og gang i en masse spændende ting, som vi sammen kan give endnu større udbredelse. Fx er de brugtvognstest som min kollega Andreas laver, jo vildt gode,” mener han og refererer til Biltorvets redaktør Andreas Lang Hedegaard, der dagligt befrugter biltorvet.dk med biltest, nyheder og guides. Andreas er også glad.

”Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Ebbe, som jeg har kendt i mange år. Han er grundig og saglig og har en stor passion for biler. Jeg er spændt på at se, hvordan vi sammen kan drive videoindholdet frem, som han jo har haft stor succes med på High on Cars. Jeg tror, at noget af den klubfølelse, de formår at skabe, vil smitte af på biltorvet.dk, som jo er den eneste rigtige salgsportal for bilentusiaster,” siger Andreas Lang Hedegaard.

Begejstret brugtbilsbranche
Begejstringen deles af sammenslutningen af brugtvognsforhandlere, DBFU, hvor bestyrelsesformand Jeppe Laursen, mærker et savn blive udfyldt.

”Vi syntes, det er en rigtig god idé at Ebbe er blevet ansat på Biltorvet. Når man har et site, hvis formål er at sælge brugte biler, så er det da oplagt, at man laver marketing om brugte biler og ikke kun fokuserer på nye biler. Ebbe Sommerlund er et rigtigt godt valg, da han har et indgående kendskab til brugte biler og er bilmand helt ind i hjertet. Han er hyggelig og gør sig godt på en skærm og er klog at høre på. Så vi støtter meget op om det og glæder os til se, hvad han finder på. Vi ved jo at video har stor gennemslagskraft og forventer, det kommer til at skabe øget opmærksomhed på de brugte biler og vi rammer nogen derude, som lige mangler de biler, som der fokuseres på. DBFU ser Auto IT som en vigtig samarbejdspartner og støtter op om biltorvet.dk ligesom vi anbefaler alle brugtbilsforhandlere til at gøre,” siger Jeppe Laursen, der også er indehaver af Laursen Biler i Køge.

En anden stor brugtvognsforhandler er Lindholm biler, hvor indehaver Henrik Bollerslev også hilser initiativet mere end velkomment.

”Det er megafedt at vi har fået Ebbe ombord på branchens egen bilportal. I min optik cementerer Ebbes ansættelse, at Biltorvet er Danmarks største og mest seriøse portal for forhandlerbiler. Ebbe er ikke alene motorjournalist, men brugtvognsjournalist, for han har i sit virke bevist, at brugtbiler er hans hjertebarn. Det er et længe savnet fokus vi her retter ind på,” mener Henrik Bollerslev.

 

Ebbe Sommerlunds generalieblad

  • 2005 Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.
  • Siden da: Chefredaktør på Vmax, der var et bilmagasin om tuning og styling
  • Pressechef hos SEAT ved Skandinavisk Motor Co.
  • Redaktør på Streetfire Magazine – også tunede og stylede biler
  • Journalist og fotograf på Bilbasen
  • Freelancejournalist og fotograf
  • Journalist og medejer af GO (magasin om elbiler)
  • Vært og medejer på High on Cars
  • Fra 1. april ansat som videojournalist på biltorvet.dk