Online salg nu på Biltorvet

22 jun 2023 | Biltorvet.dk

På biltorvet.dk kan annoncerede biler få en knap med teksten ”Køb bilen online”. Når besøgende klikker på knappen, åbnes et købsflow. Her tages kunden gennem fem trin, og så er bilen købt. Blandt andet skal der tages stilling til finansieringen og om der er en byttebil, der skal indgå i handlen. Desuden har forhandleren mulighed […]

biltorvet.dk kan annoncerede biler få en knap med teksten ”Køb bilen online”. Når besøgende klikker på knappen, åbnes et købsflow.

Her tages kunden gennem fem trin, og så er bilen købt. Blandt andet skal der tages stilling til finansieringen og om der er en byttebil, der skal indgå i handlen. Desuden har forhandleren mulighed for at udvide salgsflowet, så der også kan tilbydes specifikt ekstraudstyr til de enkelte salgsbiler, som fx anhængertræk, måtter og den slags.

Salgsflowet er udviklet i tæt samarbejde med Dansk Bilforhandler Union, DBFU.

Er man ikke med er man bagud
”Der er ingen tvivl om, at autobranchen oplever et stigende behov for digitalisering og er man ikke med fra starten, så er man bagud. Mange har ikke råd til digitale løsninger, og andre binder sig op med firmaer, som bruger bilforhandlernes biler til at promovere deres egne løsninger, og ikke den enkelte forhandler. Som brancheforening mener jeg derfor, det er vores ansvar at facilitere en løsning. Derfor valgte vi branchens eget IT-selskab, som jo er ejet af bilforhandlere og derfor holder vi ejerskabet hos autobranchen, hvor vi også har større medbestemmelse i den videre udvikling,” forklarer direktør Jørgen Bomberg fra DBFU.

Jørgen Bomberg, direktør i DBFU vil sikre brugtbilsforhandlerne en god online-salgsløsning – derfor har han valgt Auto IT.

De første erfaringer viser gode takter. Det fortæller Kvalitetsbiler.dk, som er en af de forhandlere, som allerede er i gang på biltorvet.dk.

”Det vi arbejder meget med, er brugeroplevelsen, og her handler det om convenience, altså det skal være bekvemt, tilgængeligt og nemt, og det kan et online salgsflow,” siger direktør Mikkel Madsen, om, hvorfor de satser på konceptet. Og der er allerede kommet kunder igennem.

McDonalds-sælgere
”Vi har kørt to igennem. Det er jo lidt nyt det her, så vi ringer altid kunderne op, også fordi vi er jo rådgivere og det mener jeg, vi skal holde fast i, ellers ender vi som det, jeg kalder McDonalds-sælgere, der blot udleverer ting. Det viste sig da også, at behovet var et andet, så det endte med, at begge kunder købte en anden bil hos os,” ler Mikkel Madsen, der ser flere fordele ved online-handlen.

Mikkel Madsen fra Kvalitetsbiler.dk, der som en af de første nu kan tilbyde kunder at købe biler online på biltorvet.dk

 

”Folk har travlt og researcher hjemmefra, faktisk bruges der i snit 12-13 timer på at undersøge biler, markedet og forhandleren, så her kan man jo lige også bestille bilen, når man er blevet købsafklaret. Vi oplever, at især de unge, der er vant til at handle på nettet, gør brug af det her, også fordi de er vant til at kunne aflevere fx tøj tilbage, hvis det ikke passer. Det samme med en bil, hvor der gælder samme 14-dages fortrydelsesret. Du har altså lidt mere sikkerhed i at handle online,” mener Mikkel Madsen, der også mener, det stiller krav til forhandlerne om at have nogle ordentlige varer på hylderne.

Stor efterspørgsel
Onlinesalget på biltorvet.dk er klar til forhandlerne, dog kræver første version salgsprogrammet AutoDesktop i premiumversion, men der er en version på vej, der kan bruges i andre salgsprogrammer.

Salgsflowet er konstrueret til både at virke på forhandlernes hjemmesider og på biltorvet.dk. Køber forhandleren salgsflowet til hjemmesiden, får man det da også gratis på biltorvet.dk.

”Vi oplever stor interesse efter det her, og er rigtigt glade for at kunne levere systemet, hvor der dels er brugt kræfter på at levere en meget brugervenlig løsning for kunderne, og dels på at gøre salgsprocessen for sælgeren i AutoDesktop lettere,” siger chefen for online i Auto IT, Tim Kongsbach, om baggrunden for at udvikle online-salget. Han har også et godt råd til forhandlerne.

”Der er ingen tvivl om at efterspørgslen efter at kunne købe eller lease biler online vil stige de kommende år, så det gælder for forhandlerne om at få gjort sig nogle erfaringer med det nu.”

 

 

 

 

Sådan fungerer Auto IT’s onlinesalg

For at få købsknappen på salgsbiler på Biltorvet, kræves at bilerne er oprettet i AutoDesktop. Det skyldes, at salgsflowet styres fra AutoDesktop – det er her bilen reserveres, tilbuddet laves og et lead skydes afsted til en sælger, som kan lukke handlen. Prisen er 1195 kroner i oprettelse og derefter 109 kroner pr. bestilling.

Køb også ekstraudstyr
En af de unikke features ved biltorvets online-løsning er, at forhandleren også kan tilbyde køberne eftermonteret ekstraudstyr direkte i købsflowet. Lige fra anhængertræk til måtter og andre relevante ting, som forhandleren kan levere. Det sættes op på den enkelte bil i AutoDesktop.

Hvis forhandlerne køber salgsflowet til deres hjemmeside, er det gratis at få salgsflowet tilknyttet forhandlerens biler på biltorvet.dk.

De første forhandlere er allerede i gang. Se det her eller her.

Læs mere om online salg og bestil her.