Her er de biler danskere bytter væk

25 nov 2019 | Biltorvet.dk

Franske biler topper listen over biler, som danskerne vil bytte væk, mens tysk luksus trækker bytterne til. Det viser statistik, som biltorvet.dk har trukket ud fra bytteprisfunktion i anledning af, at den har sendt 40.000 leads til forhandlere. Se her hvilke biler, der er de mest populære at bytte, hvad de bliver vurderet til, samt hvad danskerne gerne vil bytte til.

Når man køber en ny bil, har man ofte en gammel bil, som man gerne vil af med – i mange tilfælde byttes den ind i forbindelse med købet af den nye bil. Men det kunne jo være meget rart at vide, hvad den er værd, inden man køber, så man kender nogenlunde sit budget til den nye vogn.

I over et år har besøgende på den gratis bilportal, biltorvet.dk, kunne få en automatisk beregnet pris for deres byttebil. Mange bilforhandlere har også fået funktionen installeret på deres hjemmeside. Indtil videre har den lille fætter beregnet priser på byttebiler for knap 20 milliarder kroner, hvor dyreste bil har været en Porsche 911 GT3 RS 4,0 med pdk-gearkasse og 500 hk indregistreret i 2016. Hvad den blev beregnet til, vender vi lige tilbage til.

Først til de mest populære byttebiler. I top fem, finder vi på en femteplads Ford Fiestaer, og de bliver i gennemsnit vurderet til 64.435 kroner. Det er set over alle årgange.

På fjerdepladsen er darlingen VW Golf, der netop er kåret som årets brugtbil. Golfer er noget af det mest søgte på biltorvet.dk, men det er altså også noget af det, som bliver byttet flittigt væk.

I snit bliver en Golf vurderet til 76.820 kroner.

På tredjepladsen følger endnu en Ford, denne gang en Focus. De er i snit vurderet til 78.739 kroner.

Mellemklassen overhalet
De tre nævnte bilmodeller ligger næsten lige i antal søgninger, men der er et gevaldigt spring til nummer to på listen, der er 65 procent mere eftersøgt end tredjepladsen.

Peugeot 308 kører nemlig stærkt ind på andenpladsen. I snit vurderes en 308’er til 107.302 kroner. Altså indtil videre alt sammen populære mellemklassebiler i golf-størrelsen på de fire første pladser.

Men på førstepladsen finder vi en minibil, nemlig Peugeot 208, der er dobbelt så eftersøgt som nummer tre på listen. De mange 208’ere blev i snit vurderet til 83.364 kroner.

Ser man på samtlige forespørgsler i 2019 indtil dags dato, er den vurderede gennemsnitspris på en byttebil i Danmark på 73.950 kroner.

Den billigste bil er vurderet til 3750 kroner, hvilket er det laveste beløb, som algoritmen tillader. Den pris er der hele otte biler af forskellige mærker, der er vurderet til, og nogle af dem kan jo skyldes, at de er skadet.

Her er de biler danskerne vil have
Men, hvad er det så danskerne vil bytte deres bil ud til? Jo, på top tyve-listen over de biler finder vi såmænd Mercedes C-klassen. Nu er det jo ikke sådan, at der er direkte sammenhæng mellem, at man står med en fransk bil og ønsker tysk luksus, men statistikken viser, at C-klassen er den vogn de fleste har kigget på, da de startede byttepriswidgetten. Derefter følger den evigt populære Nissan Qashqai, og de ligeledes populære VW Golf og Passat, hvilket ikke overraskende flugter med nybils-salgslisternes top-biler.

Forhandlere får mest ud af det
Men en ting er vurderingerne til private købere – forhandlerne i den anden ende, som modtager leadsene får også noget helt konkret ud af det. Det er faktisk meningen med øvelsen.

”Funktionen skaber en forbindelse mellem en potentiel bilkøber og forhandleren. Vi kan se, at de her leads fra bytteprisberegneren har en fantastisk god konverteringsrate. De forhandlere, som forstår at tage leadsene alvorligt, får et salg i op til hvert femte tilfælde,” oplyser direktør Claus Nyboe, fra Auto IT, der står bag bytteprisberegneren.

Funktionen har indtil videre skabt næsten 35.000 leads, så det er altså potentielt 5000 salg. Det er jo også lidt.

 

Du kan læse mere om den omtalte undersøgelse her: https://www.autoit.dk/nyheder/byttepris-funktion-giver-brandvarme-leads-trods-skuffede-kunder/

Porschen, der var den dyreste bil, som kom igennem vurderingsmaskinen, blev vurderet til 2,63 mio. kr.

 

Faktaboks

Top 10 beregnede byttebiler i Danmark*
Bilmodel Gennemsnitspris
Peugeot 208 83.364 kr.
Peugeot 308 107.302 kr.
Ford Focus 78.739 kr.
VW Golf 76.820 kr.
Ford Fiesta 64.435 kr.
Skoda Octavia 83.910 kr.
Peugeot 207 29.978 kr.
Skoda Fabia 44.735 kr.
Ford Mondeo 67.603 kr.
VW Passat 68.583 kr.

 

Top 20 over de biler, som danskerne vil bytte til:
Mærke-Model
Mercedes-Benz C
Nissan Qashqai
VW Golf
VW Passat
Ford Focus
Skoda Octavia
VW Polo
Audi A4
Mercedes-Benz E
Peugeot 208
Toyota Avensis
Audi A3
Ford Mondeo
Peugeot 2008
Peugeot 308
Peugeot 3008
Ford Fiesta
VW Touran
Skoda Fabia
Toyota Yaris

*Kilde: biltorvet.dk, antal biler i undersøgelsen: 34.761, alle årgange, kilometertal og stand.

 

Faktaboks
Bytteprisberegneren er ganske enkel at bruge, hvor man blot skal indtaste sin nummerplade og angive stand, samt kilometertal for at få beregnet en byttepris.

Funktionen er koblet sammen med de over 40.000 salgsbiler på biltorvet.dk på en snedig måde. Det er kun når man ser på en bil, at funktionen kan bruges. Forhandleren, der har bilen til salg, skal have dine kontaktoplysninger før du kan få prisen at vide. Så man risikerer så også at blive ringet op af en forhandler, som gerne vil købe din bil, måske endda til prisen, hvilket jo nok ikke er så ringe.

Bytteprisberegneren er nomineret i kategorien Årets Produkt på Auto Awards 2019.

 

Biltorvets Bytteprissfunktion

  • Findes på detaljesiden på en bil fra en forhandler på biltorvet.dk, eller installeres på forhandlerens webside enten som integreret eller som en pop-up.
  • Med et nummerpladeopslag, kan man slå den brugte bil op og få en byttepris. Man kan også manuelt indtaste specifikationer, men det er der næsten ingen som gør.
  • Før prisen oplyses, afleveres kontaktoplysningerne.
  • Kontaktoplysningerne sendes til forhandleren.
  • Kunden får oplyst prisen i et interval, som er udregnet efter kilometertal, stand og databaseudtræk.
  • Beregneren er nomineret i kategorien Årets Produkt på Auto Awards 2019.