Elbilerne kommer lydløst buldrende

19 okt 2023 | Hjemmeside

I september var 43 procent af nybilssalget elbiler, mens kåringen til Årets Bil alle har ledning - du må ikke længere være i tvivl: elbilerne vælter frem.

At elbilerne nu kommer lydløst buldrende er naturligvis noget af en påstand, men den er ikke fuldstændig grebet ud af den tomme luft. Tre af de nok vigtigste grunde til at overskriften holder strøm er:

  • 43% af nyvognssalget i september var elbiler
  • De syv finalister i ”Årets Bil” er elbiler, hvoraf kun én er en plugin
  • Årets med afstand mest solgte bilmodel er en elbil

 

Salget af elbiler går stærkt, det går rigtig stærkt. Ifølge bilstatistik.dk, så var 43 procent af alle ny personbiler solgt i september elbiler. Ser man på hele 2023, ligger salget omkring 33 procent. Altså hver tredje bil, som får plader på, kører med ledning. Derfor giver det også allerede nu mening at komme med sit gæt på, hvornår der bliver solgt flere nye elbiler end fossilbiler. Et forsigtigt bud herfra er, at det sker slut 2023 eller senest i de normalt store bilsalgsmåneder januar og februar 2024. Dog vil det jo altid være en diskussion hvordan klassificeres diverse hybrid, mildhybrid, plugin etc, for der findes jo noget mere end bare benzin, diesel og el.

 

Årets Bil-kåringen 2024, finalefeltet består udelukkede af biler med ledning. BMW i5 fås dog også i benzinvarianter, og det samme gør Hyundai Kona, mens Toyota Prius er en plugin. BYD Dolphin, Kia EV9, VW ID.7 og Xpeng G9 fås kun som elbil.


Årets bil bliver en elbil
At Årets Bil bliver en elbil kan lyde som et noget vovet postulat, men det ved jeg fordi, som Biltorvet beskrev er de 7 finalister ALLE med ledning, Det fortæller også noget om, hvor bilproducenterne har deres fokus i forhold til udvikling af nye biler. Hvis du undrer dig over hvor Teslas opdaterede model 3 var, så er et facelift ikke nok til at kvalificere sig til konkurrencen.

 

Vi har alle sammen hørt om det, og læst det, og hørt om det igen. Tesla Model Y slutter på toppen som årets suverænt mest solgte bil.

Men det vigtige her er, at det skaber en bølgeeffekt ned gennem listen, dvs at TMY som den kaldes blandt Teslafolket løber forrest i forhold til at få folk til at skifte til elbil. Denne effekt ses på toplisten over solgte biler, hvor der er hele fem elbiler i top 10.

Ovenstående meget klare udvikling vil fortsætte ind i 2024:

  • Andelen af elbiler i top10 vil stige,
  • Salget af elbiler vil overstige salget af fossilbiler,
  • Elbiler vil fylde mere og mere i landskabet.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at dig som forhandlere er klar til dette, såvel i butikken, som online. Som vi tidligere har skrevet om i Fjern frygten – fremhæv fordelen, så leverer vi de moduler som kan hjælpe dig på vej med de to vigtigste elementer ved et elbilskøb, som er rækkevidde og brændstofbesparelse.

Hvor den første også viser ladetid ved forskellige ladetyper, så virker besparelsesmodulet som en lead-opsamler, idet kunderne skal afgive mail og telefonnummer for at kunne se deres specifikke besparelse.

Lige nu kan du som forhandler få adgang til begge moduler, der hjælper jeres salg af elbiler for kun DKK 995,-
For at bestille eller få mere info kontakt Jan Christiansen på jac@autoit.dk eller på 40804455.

Vi tales ved.

Jan Christiansen er Senior Digital Konsulent hos Auto IT.