Sådan sælger du elbiler: Fjern frygten – fremhæv fordelen

7 aug 2023 | Biltorvet.dk, Hjemmeside

Elbiler sælges mere og mere – er du klar til det? Nye moduler fra Auto IT giver overblik og købsafklaring - du fjerner dine kunders værste frygt og fremhæver den største og mest oversete fordel - helt automatisk via din hjemmeside eller på biltorvet.dk.

Det virker ganske overflødigt at sige, at salget af elbiler stiger. Tager man et kig på salget af nye biler i 2023, så er andelen stigende. I de første syv måneder af 2023 udgjorde salget af elbiler 31 procent af det samlede salg af nye biler.

 

www.bilstatistik.dk

 

Overvejelser inden køb af elbil

Det stigende salg er sket efter et par år, hvor en stor del forbrugere har været noget tøvende i forhold til at skifte til elbiler. Kigger man på tværs af alle undersøgelser, såvel danske som udenlandske, så er der et par årsager, der går igen:

  • Range anxiety
  • Charging logistics
  • Cost of purchase

www.motorbiscuit.com

 

Men hvad er Range anxiety?

 

en.wikipedia.org/wiki/Range_anxiety

 

Med store prisfald ført an af Tesla og med meget nem adgang til private ladestandere, samtidig med at der skyder offentlige ladestandere op overalt, så er der kun en overvejelse tilbage:
“range anxiety.”
Bekymringen for om rækkevidden på en opladning er nok. Den bekymring kan fjernes ved at vise den præcise rækkevidde for alle de elbiler, som forhandleren har til salg.

31% er en stor andel

Hvis man kigger på nettet, så kommer der mange forklaringer på, hvorfor forbrugerne skifter til elbiler. Der bliver nævnt miljøbevidsthed, at spare CO2, prestige, køreglæde, stilhed, mulighed for også at kunne køre i byerne i fremtiden. Men hånden på hjertet så er det altafgørende argument og den vigtigste årsag, som mange taler udenom:

usabilforum.dk

 

Vis besparelsen med det samme

Et af de mest udbredte argumenter for at skifte til elbil er som nævnt besparelsen på udgifter til brændstof. Derfor giver det god mening at synliggøre den konkrete besparelse i forhold til kundens nuværende bil. Med en automatisk integration på tværs af andre tjenester, kan vi vise den præcise brændstofbesparelse, hvor kunden kun skal indtaste nuværende nummerplade og forventede kørte kilometer pr år. Den funktion bør gøre det endnu nemmere for kunder at tage beslutningen om en elbil. Ydermere er beregneren sat op, så kunden skal afgive kontaktoplysninger for at få info om deres specifikke besparelse, og på den måde vil funktionen skabe leads til dig som forhandler!

Du kan læse mere om vores to elbilsmoduler her:

Rækkevidde: autoit.dk/web/elbils-widget/

Besparelse: autoit.dk/web/elbil-besparelse/

OG se det live, fx her: Beregn elbilsbesparelse hos Gunner Due

Kontakt

For at bestille og/eller tage en dialog om, hvordan I bedst muligt kan hjælpe jeres kunder til at købe elbil hos jer, så hiv fat i vores konsulent Jan Christiansen på 40804455 eller jac@autoit.dk